Hayat tercihine kalmasınlar!

Diyarbakır Tabip Odası, yetkililere çağrıda bulunarak, sağlık çalışanlarının kendi hayatları ile hastaları arasında bir tercih yapmak zorunda kalmayacağı çalışma koşullarının oluşturulmasını istedi.

Haberler 25.04.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tabip Odas (DTO) Yönetim Kurulu tarafndan yaplan yazl açklamada, salgn döneminde meslektalarnn etik anlaylarndan vazgeçmemesi gerektiini vurgulanarak, salk çalanlarna koruyucu ekipmanlarn eksiksiz salanmas gerektiini ifade etti.

VAKA SAYISINA EKLENMEYENLER

DTO açklamasnda, yaygn test yaplmamas, ölümlerin uluslararas ICD tan kodlarna uygun bir biçimde raporlanmamas, klinik ve radyolojik bulgular hastalk ile uyumlu olgularn açklanan verilere eklenmemesi sebebiyle vaka saylarnn bildirilenden çok daha fazla olduu yönünde görülere yer verildi.

UYGUN KOULLAR OLUTURULMALI

Koronavirüsün büyük risk grubunda salk çalanlarnn olduu kaydedilen açklamada, salk çalanlarnn çalma koularnn uygun olmas ve nitelikli-yeterli kiisel koruyucu ekipmanlarnn bulunmas hastala yakalanmamalar açsndan kritik önem tad belirtildi. Salk çalanlarnn kendi hayatlar ile hastalarnn hayatlar arasnda bir tercih yapmak zorunda olmayaca çalma koullarn oluturmak üzere yetkililerin göreve çarld açklamada, Yetkililer, meslektalarmza kendi hayatlar ile hastalarnn hayat arasnda bir tercih yapmak zorunda brakmayacak koullarda hizmet verebilmenin olanaklarn salamaldr. çalma süreleri ve dinlenme haklar kendilerinin, hastalarnn ve ailelerinin salklarn gözetecek bir biçimde düzenlenmelidir. Kamu-özel bütün hastanelerde, aile sal merkezlerinde, ilçe salk müdürlüklerinde, ambulans ve evde bakm hizmetlerinde, iyeri hekimlii birimlerinde kiisel koruyucu donanmlar eksiksiz ve sürekli olarak verilmelidir. Salk çalanlarnn fiziki ve ruh salklarnn korunmas ve salk hizmetini vermeye devam etmelerinin güvence altna alnabilmesi için ihtiyaç duyduklar izin gibi haklarnn kullandrlmas eklinde bir çalma düzeni salanmaldr denildi.

Ana Sayfaya Git