Hayata tutunmaya çalışıyorlar

Savaştan ve işgalden ülkelerini terk ederek Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler ise tartışmaların ve provokatif söylemlerin gölgesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Haberler 08.07.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede yaanan sava ve igaller nedeniyle aileleriyle birlikte göç edip Türkiyeye snan milyonlarca Suriyeli mülteci, Diyarbakr, anlurfa, Gaziantep bata olmak üzere Türkiyenin dört bir tarafnda adeta hayatta kalma sava veriyor.

EKMEK SAVAI VERYORLAR

Kimi inaatta, kimi marangozda, kimi seyyar satclkla yaamn sürdürürken kimi de kendi iini kurarak baarl bir kariyer elde etmeye çalyor.

Öte yandan dilencilik yapan mültecilerin says günden güne artarken, yaz-k, gece demeden çocuklar ile beraber çöp toplayarak geçimini salamaya çalan mültecilerin görüntüleri ise yürükleri parçalyor.

SURYEL KADIN VE çOCUKLARI

Suriyeliler gitsin mi? tartmalar Türkiyeyi derinden yaralarken objektiflerimizi yakalanan görüntülerde, Suriyeli kadnlarn kz ve erkek çocuklaryla beraber çöp toplayarak hayatlarn idame etmeye çalmalar yaadklar dram gözler önüne seriyor.

2si kz, biri erkek 3 çocuuyla beraber çöp toplamaya çkan Suriyeli kadnn oturarak çöp arabasna dayand ve bayram alverii yapanlar hüzünlü gözlerle izledii görülüyor.

çÖP ARABASININ çNDE çOCUK

Öte yandan, çöp arabasnn içine oturan 4 yalarnda çocuun yüzündeki ifadede insanln dütüü içler acs durum ortaya çkarken, kz çocuunun ise çöpte bulduu pet ieye doldurduu suyu içtii görülüyor. Erkek çocuun ise hiçbir ey umursamadan çöp arabasna dayanarak oyaland görülüyor.

Ana Sayfaya Git