Hayatını sokak hayvanına adadı

Emekli bankacı, ömrünün yarısını sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesine adadı Diyarbakır'da haftanın 3 günü farklı bölgelerdeki sokak hayvanlarına yiyecek ve su götüren Zübeyde Dayan "Hayvanlara yemek vermediğim zaman huzursuz oluyorum, gece uyuyamıyorum. Tatile de gidemiyorum çünkü aklım onlarda kalıyor"

Haberler 06.04.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda oturan 60 yandaki Ankaral emekli bankac Zübeyde Dayan, 30 yldr sokak hayvanlarn besliyor.

Dayann hayvan sevgisi, stanbulda yaarken 30 yl önce arkadann hediye ettii 2 köpek sayesinde balad.

stanbulda 20 yl boyunca daha çok ormanlk alanda hayvanlarn youn olduu noktalara yem ve yiyecek brakan Dayan, 10 sene önce yerletii Diyarbakrda da sokak hayvanlaryla ilgilenmeye devam etti.

Merkez Balar ilçesindeki evinin bahçesine yapt yuvalarda kedi ve ku besleyen Dayan, haftann 3 günü de kentin farkl bölgelerinde belirledii noktalardaki sokak hayvanlarna yiyecek ve su götürüyor.

Ömrünün yarsn sokak hayvanlarnn bakm ve beslenmesine adayan Dayan, duyarllndan dolay komular ve çevredeki vatandalarn takdirini kazanyor.

KALP KRZ GEçRDM, HAYVANLARA BAKAMAYACAIM çN ÜZÜLÜYORDUM

Dayan, yem götürdüü noktalarda hayvanlarn kendisini aracndan tandn söyledi.

Hayvanlar besledii yerlerde çevreyi kirletmemeye özen gösterdiini belirten Dayan, belirledii günlerde yem vermeye gidemedii zaman huzursuz olduunu dile getirdi.

Kedilere bir gün arayla, köpeklere ise haftada 3 gün yem verdiini anlatan Dayan, Kedilerin baz bölgeleri var, orada beni bekliyorlar. Gittiimde sesleniyorum ve hepsi geliyor. Köpekleri genelde baz çocuklar talyor, huzursuz oluyorlar, o yüzden gittiim bölgelere döküyorum, onlar da akam karanlkta gelip yiyor. En az 40 köpek geliyor. Yemek koyuyorum, ertesi gün gittiimde hiçbir ey kalmyor. ifadelerini kulland.

Dayan, kular da hiç ihmal etmediini, onlar da budayla beslediini belirtti.

Özellikle k aylarnda sokak hayvanlarnn çok zorluk çektiini, yiyecee muhtaç olduklarn dile getiren Dayan, unlar kaydetti:

Hayvanlara yemek vermediim zaman huzursuz oluyorum, gece uyuyamyorum. Neredeyse gece gidip yem veresim geliyor. Tatile de gidemiyorum çünkü aklm onlarda kalyor. Bir yl önce kalp krizi geçirdim, hayvanlara bakamayacam için üzülüyordum. Eim sa olsun yiyecek alp onlara verdi. O zaman mutlu oldum. Hastaneden çktktan sonra da tekrar ayn görevime baladm. Hayvan sevgisi bambaka bir olay. Bunu yaayan bilir. Bana bir ey olursa sanki onlar aç kalacakm gibi düünüyorum.

Hayvanlara kar duyarl olunmasn, her kapnn önüne en azndan bir kap su ve yemek braklmasn isteyen Dayan, nsanlar sevmeseler dahi en azndan hayvanlara zarar vermesin. Onlar da doann bir parças. Onlar da Allah yaratm. Sayg duyalm, onlarla yaamay örenelim. Bazlar evde baktklar köpekleri dar atyor. Onlar da sokaa uyum salayamyor. Lütfen hayvanlar rahatsz etmeyelim. Bizim olduu kadar onlarn da hakk var bu dünyada yaamaya. diye konutu.

Komusu Gülseren Güngördü ise Dayann sokak hayvanlarnda çok emei olduunu söyledi.

Dayann hayvanlar çok sevdiini ve sürekli onlarla ilgilendiini anlatan Güngördü, Sabah kalkar köpek ve kedilerin yemeklerini verir. Altn günlerimiz var. O günleri bile Zübeyde Hanma göre ayarlyoruz çünkü gelemiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git