Hayran kaldık!

Bem-Bir-Sen'in daveti üzerine Pakistan, Makedonya, Bangladeş ve Afrika gibi 25 ülkeden Diyarbakır'a gelen sendika temsilcileri Eğil ile Sur ilçelerindeki tarihi mekanları gezdi Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay "Derdimiz ülkemizin, milletin derdidir. İnsanları ötekileştirmek, düşman kılmak, yıkmak çok kolaydır. İnsanların birbirlerini kucaklamaları gerekiyor"

Haberler 12.01.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakra 25 ülkeden gelen farkl sendikalarn temsilcileri kentteki tarihi ve kültürel mekanlar ziyaret etti.

Pakistan, Makedonya, Banglade ve Afrika gibi 25 ülkeden sendika temsilcileri Belediye ve Özel dare çalanlar Birlii Sendikasnn (Bem-Bir-Sen) daveti üzerine çeitli temaslarda bulunmak üzere kente geldi.

Heyet Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin metfun olduuna inanlan doa harikas Diyarbakrn Eil ilçesini ziyaret etti.

SENDKACILAR DYARBAKIRDA

Daha sonra merkez Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü, Hazreti Süleyman Camisi ve çkaleyi gezen heyete Türkçe, ngilizce, Arapça ve Farsça bilgilendirme yapld.

Bem-Bir-Sen Genel Bakan Mürsel Turbay, yapt açklamada, Bem-Bir-Sen olarak kurduklar Uluslararas Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) ile Diyarbakrda uluslararas bir toplant yaptklarn söyledi.

Güneydou Anadolu Bölgesi konusunda sadece duyumlaryla hareket eden batdaki dostlara Diyarbakr tantmak istedik. diyen Turbay, kurduklar ICLMnin u anda 10 milyon üyesi bulunduunu belirtti.

Turbay, konfederasyonun u anda Avrupadaki üst kurululardan birinin önüne geçtiini dünyada beinci sraya yerletiine iaret ederek, Bu kurulularn tamamyla sivil, özgür, bamsz ve kendi özgür iradeleriyle kurulan ICLMe üye olmalarn istedik. Yoksa devletlerinin ve hükümetlerinin emirleriyle bize üye olan veya bizden ayrlan bir kurulu deiliz. Dünyadaki hakszlklara, zalimliklere ve hukuksuzluklara kar olarak birçok temel deerlerimiz var. diye konutu.

Türkiyedeki sendika temsilcilerini de Diyarbakra davet ettiklerine iaret eden Turbay, ziyaretçilerin birçounun Diyarbakr hiç görmediklerini belirttiini dile getirdi.

NSANLARLA KUCAKLAABLMEK

nsanlarn görmedikleri eye yabanc olduunu anlatan Turbay, Derdimiz ülkemizin, milletin derdidir. nsanlar ötekiletirmek, düman klmak, ykmak çok kolaydr. nsanlarn birbirlerini kucaklamalar gerekiyor. ifadelerini kulland.

Pakistandan gelen sendika temsilcilerinden Muhammed Haci Said, Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Diyarbakr ülkelerinde anlatacaklarn aktaran Said, Buras gerçekten büyüleyiciydi bizim için. Gördüümüz Diyarbakr Surlar ve burada yaadmz her ey çok güzeldi. Ülkemize döndüümüzde Diyarbakrn nasl güzel ve tarihi bir yer olduunu anlatacaz. eklinde konutu.

Makedonyadan gelen misafirlerden ahin akir, Diyarbakrda bulunmaktan dolay onur duyduunu belirtti.

akir, Diyarbakr kalbimizde taht kurmu bir ehir. çünkü buras peygamberler ehridir ve bin 500 yldr slam kültürünün yaand bir ehirdir. Bundan dolay gurur duyuyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git