Hayvan borsası açılıyor müjdesi

DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında 19 Mart günü kapatılan canlı hayvan borsasının 6 Temmuz günü açılacağını söyledi. Vali Karaloğlu, hayvan borsasına girecek araçların tünellerden dezenfekte edilerek, içeri alınacağını söyledi.Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte alınan tedbirler kapsamında, Diyarbakır İl Pandemi Kurulu kararıyla 19 Mart günü kapatılan canlı hayvan borsası, 6 Temmuz günü yeniden açılacak.

Haberler 02.07.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Kurban Bayram öncesi, 6 Temmuzda açl gerçekletirilecek olan Canl Hayvan Borsas alann ve sona yaklalan tamirat ve tadilat ilerini denetledi.

Canl Hayvan Borsasnda yaplan yeni deiiklikleri yerinde inceleyen Vali Karaloluna denetim esnasnda Diyarbakr Ticaret Odas Bakan, Büyükehir Belediyesi Daire Bakanlar ve l Tarm Müdürü elik etti.

Günlük ortalama 2 bin 500 hayvan ve 2 bin insannn giri-çk yapt Canl Hayvan Borsasnda açklamalarda bulunan Karalolu, yeni yaplacak alanla birlikte Diyarbakr ili hayvanclk sektörü olarak hem bölge hem de ülke için çok önemli bir konuma geleceini söyledi.

Kentte 2 milyon küçükba hayvan ve 750 bin büyükba hayvann varlnn olduuna dikkat çeken Karalolu, yeni Canl Hayvan Borsas alan ile daha kapsaml ve daha hijyenik bir ortamn olmasnn Diyarbakr ili için önemli olduunu vurgulad.

Eskiden Canl Hayvan Borsas alannda tek kapnn olduunu hatrlatan Karalolu, yeni yap ile giri-çk kaplarnn ayr yapldn ve böylelikle yaanabilecek izdihamlarn önüne geçtiklerini söyledi.

CANLI HAYVAN BORSASI, DYARBAKIR VE çEVRE LLER çN çOK ÖNEML BR YERDR

Coronavirus salgn nedeni ile hizmete ara verilen Canl Hayvan Borsas alannda durumu frsata çevirerek iyiletirme yapldn belirten Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait olan Canl Hayvan Borsas alan Coronavirus salgn nedeni ile hizmetlerine ara vermiti. Ara verilen durumu frsata çevirerek Canl Hayvan Borsas alannda tamirat ve tadilat ilemleri balatlmt. Bugün yaplan ileri yerinde incelemek maksadyla hem Ticaret Borsas Bakan ile hem Büyükehir Belediyesi Daire Bakanlarmz ile hem de Tarm l Müdürlüümüzle burada bulunmaktayz. Görüldüü üzere birçok ey alanda yenilenmi durumda. Buras sadece Diyarbakr için deil Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi için çok önemli bir hayvan borsasdr. çünkü sadece Diyarbakrdakiler deil çevre illerden birçok kiinin gelip hayvanlarn deerlendirdii bir alandr buras. Ayrca Diyarbakr ili canl hayvan ve hayvanclk sektörü bakmndan çok önemli bir ehir konumundadr. ifadelerini kullanld.

LMZDE 2 MLYON KÜçÜKBA HAYVAN VE 750 BN BÜYÜKBA HAYVAN BULUNMAKTADIR

Diyarbakr ilinde 2 milyon küçükba ve 750 bin büyükba hayvann olduunu belirten Karalolu, limizde 2 milyon küçükba hayvan ve 750 bin büyükba hayvan bulunmaktadr. çevre illeri de bu rakama dahil edince ülke bakmndan çok önemli bir hayvan sektörü karmza çkyor. Tabi bu hayvanlar hem ilimizde hem de çevre illerde kayt altna almak ülke ekonomimiz için çok önemlidir. eklinde konutu.

Yeni yaps ile Canl Hayvan Borsas alannda önemli deiiklikler yapldn belirten Karalolu, Tamirat ve tadilat ilemleri devam eden alanmzda görüldüü gibi giri-çk kaplar ayr ayr yapld. Eskiden tek kap olduu için giri-çklar ayn kapdan yaplyordu. Bu durum da haliyle çok sknt oluturuyordu. Hastala kar yine araçlarn giri-çknda dezenfektan ilemleri yaplacak. Yeni yaplan alanda hayvan otelleri ve ahrlar mevcut. nallah açldnda eskiye nazaran daha iyi hizmet vermi olacaz. Kayp ve kaçan az olduu önemli bir Canl Hayvan Borsas alan olacaktr. dedi.

6 TEMMUZ GÜNÜ GÜNE DOUMUYLA VATANDALARIMIZIN HZMETNE SUNULACAKTIR

Kurban Bayram öncesi 6 Temmuzda Canl Hayvan Borsasnn Diyarbakr ve çevre ildeki vatandalarn hizmetine sunulacan belirten Karalolu, Üzerine bulunduumuz alan 125 dönümlük bir arazi üzerine yaplm durumdadr. Ancak bu alann çok yeterli olduunu söyleyemem. Bundan dolay Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, ihtiyaçlar karlayabilecek yeni bir alan için çalma balatm. Yaplacak bu yeni alan 300 dönümlük bir araziyi kapsayacak ekilde vatandalara ve bölgeye hizmet verecektir inallah. Tamirat ve tadilat iinde sona yaklalan Diyarbakr Canl hayvan Borsas alan 6 Temmuz günü güne doumuyla vatandalarmzn hizmetine sunulacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git