Hazro da çatışma "Haki" öldürüldü!

Bölge "yasak" alan ilan edildi, sıcak temas sağlandı, PKK'nın Orta Saha Maliye Sorumlusu 3Haki Kod" adlı Deniz Yüksek, etkisiz hale getirildi. Yeşil listede yer alan Haki'nin 11 suçun faili olduğu belirlendi.

Haberler 04.09.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölge yasak alan ilan edildi, scak temas saland, PKKnn Orta Saha Maliye Sorumlusu 3Haki Kod adl Deniz Yüksek, etkisiz hale getirildi. Yeil listede yer alan Hakinin 11 suçun faili olduu belirlendi.

Diyarbakrn Lice ve Hazro ilçeleri krsalnda düzenlenecek operasyonda, sivillerin zarar görmemesi için bu ilçelere bal 6 köyde, dün saat 06.00dan balanarak, ikinci duyuruya kadar ilan edilen sokaa çkma yasann hemen ardndan, Hazro ilçesi çitlibahçe Mahallesinde gerçekletirilen Silahl nsansz Hava Arac (SHA) destekli operasyonda, PKK/KCK terör örgütüne mensup 2 militan silahlaryla birlikte etkisiz hale getirildi. Ele geçirilenlerden birinin yeil kategorisinde yer alan ve 1 milyon TL ödülle aranan PKKnn sözde Orta Saha Maliye Sorumlusu Haki kod adl Deniz Yüksel olduu belirlendi.

SOKAA çIKMA YASAI LAN EDLD

Diyarbakr Valiliinden Lice ile Hazro ilçeleri krsalnda düzenlenecek operasyon ve sokaa çkma yasayla ilgili yaplan yazl açklama, öyle: limiz Lice ve Hazro ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir.

BÖLGEDE OPERASYON BALATILDI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Lice lçesine bal olan; Dolunay, çavundur, Yalaza, Balan ve Ortaç Köyleri ile Hazro lçesine bal olan çitlibahçe köyünde) 03 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 06.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

ÖLEN SAATLERNDE SICAK TEMAS

Yasan ardndan, Diyarbakr l Jandarma Komutanl tarafndan öen saatlerinde Hazro ilçesi çitlibahçe Mahallesinde gerçekletirilen Silahl nsansz Hava Arac (SHA) destekli operasyonda, PKK/KCK terör örgütüne mensup 2 terörist silahlaryla birlikte etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN ORTA SAHA MAL SORUMLUSU

Teröristlerden birinin PKK/KCK terör örgütüne 2011 ylnda katlan ve terör örgütü içerisinde Diyarbakr, Bingöl, Batman, Elaz, Bitlis,Mu illeri sözde Orta Saha Maliye/Cephane Birimi Sorumlusu olarak faaliyet yürüten ve bir milyon TL ödülle terörden arananlar listesinde yeil kategorisinde yer alan, Haki kod adl Deniz Yüksel olduu tespit edildi.

Deniz Yükselin terör örgütü propagandas yapmak, silahl terör örgütüne üye olmak, örgüte bilerek isteyerek yardm etmek, görevi yaptrmamak için direnme olmak üzere toplam 11 suçtan arama kaydnn bulunduu belirtildi.

11 AYRI SUçUN FAL çIKTI

Ayrca, teröristin Diyarbakr Lice ilçesi Kutlu Mahallesi Kerpiçören mezrasnda oturan 3 kiinin, 14 Temmuz 2017 tarihinde kaçrlarak ölümle tehdit edilmesi ve 15 Temmuz 2017 tarihinde Diyarbakr Hazro ilçesi Ormankaya ile çitlibahçe mahalleleri arasnda bulunan karayolu üzerinde 2 vatandan elleri arkadan bal ekilde öldürülmesi olaylarnn faillerinden biri olduu tespit edildi.

GR LSTEDEK PKKLI TESLM OLDU

Öte yandan, PKK/KCKdan kaçarak Irak güvenlik güçlerine teslim olan 4 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan Adl kod adl Merdan Rütü Ovalolu olduu tespit edildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, 4 terörist PKK/KCKdan kaçarak Irakta güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Teröristler, ilemlerinin ardndan Özel Kuvvetler Komutanlnca, dün Habur Kara Hudut Kaps ube Müdürlüüne teslim edildi.

Teröristlerden birinin 300 bin lira ödülle Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan Adl kod adl Merdan Rütü Ovalolu olduu ve silahl terör örgütüne üye olma suçundan arand belirlendi.

Ana Sayfaya Git