HDP Diyarbakır vekilinden hendek politikası itirafı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, geçtiğimiz senelerdeki uygulanan hendek politikasına istinaden açıkamalarda k0onu ile alakalı talimat aldıklarını itiraf etti.

Haberler 19.06.2017 - 23:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, geçtiimiz senelerdeki uygulanan hendek politikasna istinaden açkamalarda k0onu ile alakal talimat aldklarn itiraf etti.

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, HDPli baz vekillerin de bölgeye giderek destek verdii 2015 ylndaki hendek terörünün, bir yerlerden gelen talimatla balatldn açklad. PKK terör örgütünün öncülüünde devreye sokulan ve Güneydou Bölgesine büyük zarar veren hendek kalkmasna ilikin gecikmi itiraflarda bulunan HDPli Tan, Bu dünya savanda Kürt siyasetine fedai rolü vermek istediler. Hendekler kazn, iç sava çkar buradan size bir ekmek çkar, hesabyd. Kürt halk o süreçte barn parças oldu. Bu olaylara destek vermedi dedi.

BARIIN PARçASI OLMALI

Peyamakurd adl haber sitesine açklamalarda bulunan Tan, HDP ve PKKnn Dou ve Güneydouyu yaanmaz hale getiren hendek terörünün, bir yerlerden gelen talimatla balatldn söyledi. Talimatn nereden geldii konusuna açklk getirmeyen Tan, öyle konutu; imdi Kürtler ne yapacak? Ortadoudaki kaosun çatmann bir parças m olacak, yoksa Ortadounun barnn m bir parças olacak? Ben bir Kürt, Ortadoulu bir Sünni olarak, Müslümanlarn da, Kürtlerin de barn bir parças olmalarn istiyorum. Bizler kaosun bir parças olamayz. Mesela ben Türkiyedeki bu hendek olaylarna da kar çktm. çünkü Kürt siyasetine, bu dünya savandaki, Bir grup fedai rolü vermek istediler. Hendekler kazn, iç sava çkar buradan size bir ekmek çkar, hesabyd. Bunun yanl olduunu söyledim. Kürt halk da o dönemde barn parças oldu. Bu olaylara destek vermedi.

HDPL ÖNLÜYE SORUTURMA

Tuncelide güvenlik güçleri 10 Haziran günü Sütlüce yol kontrol ve arama noktasnda HDP Milletvekili Alican Önlüye ait arac, içinde milletvekili olmad anda durdurup kontrol etmek isterken, aracn içinde bulunan kii arama yaplmasna kar çkt. (akam)

Ana Sayfaya Git