HDP'li Taşçıer: '90’lı yıllara dönme niyetindeler

Diyarbakır'da biraraya gelen siyasi parti ile emek ve demokrasi güçleri temsilcileri Cumartesi Anneleri'ne yönelik uygulamalara tepki gösterdi.

Haberler 28.08.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumartesi Annelerinin 700üncü hafta bulumasna yönelik müdahaleye Diyarbakrdan tepki geldi. HDP, ESP, DBP, TJA, DTK ile Emek ve Demokrasi Platformu bileenleri ortak basn açklamas yaparak müdahaleyi eletirdi. HDP Diyarbakr l Binasnda yaplan basn açklamasna HDPli milletvekilleri de katld.

ANNELER EVLATLARININ CELLATLARI LE YÜZLEMEK STYORDU

HDP Diyarbakr l E Bakan Filiz Buluttekin, bu saldrnn evlatlarnn bulunmas ve faillerinin cezalandrlmas için mücadele eden analarn evlatlarnn mücadelesine sahip çkmasna duyulan öfkenin yansmas olduunu söyledi. Cumartesi Annelerinin Galatasaray Lisesi önünde her hafta oturarak çlklarnn duyulmasn istediini ifade eden Buluttekin, Kayp yaknlar elbette üç kuak boyunca evlatlarn canl bulamayacaklarn biliyordu. Ancak evlatlarnn cellatlaryla yüzlemek, onlar adalete teslim etmek ve bir daha baka annelerin evlatlarn kaybetmesini engellemek için eylemlerini kesintisiz sürdürüyorlar. Kayp yaknlarnn oturma eylemi her dönem iktidarlar rahatsz etmi ve çou kez engellerle karlalmtr. Sorduklar u soru hala cevap beklemektedir: Neden failleri bulmuyorsunuz, kimden neyi saklyorsunuz? dedi.

Cumartesi Annelerinin eylemine polisin sert müdahalesine tepkisini sürdüren Buluttekin, OHALin kaldrlmadn, aslnda yeni sistemin yeni kararnamelerle OHALi aratmadn görüyoruz. Bu iddet kültürüne kar tek çaremizin dayanma, örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme olduunu da biliyoruz diye konutu.

OHAL LE YÖNETLEN ÜLKENN çLER BAKANI BUNDAN SONRAK UYGULAMALARI GÖSTERD

HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, çileri Bakan Süleyman Soylunun Cumartesi Anneleri için 700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarn ve kandrmacann son bulmasn istedik. Anneliin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre klf yaplmasna göz mü yumsaydk? ifadelerine sert tepki gösterdi. Taçer, 1990l yllara, beyaz Toroslarn olduu yllara dönmek niyetleri var ki Cumartesi Annelerinin eylemlerinin üzerine tekrar gidiliyor dedi.

Ana Sayfaya Git