Hedef 5 milyon turist

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarındaki restorasyon çalışmaları, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mehmet Karaaslan, pandeminin bitmesiyle 5 milyon turist hedeflediklerini belirterek, "Bu restorasyon çalışmalarının sonucunda nihai beklentimiz şehrin turizmine katkı sağlaması. Surların restorasyonu şehrimiz için önemli bir kalkınma vesilesi olacak" dedi.

Haberler 01.06.2021 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Miras Listesine 2015 ylnda alnan ve birçok medeniyetin izlerini tayan Diyarbakr surlarnda Kültür ve Turizm Bakanl, Valilik ve Büyükehir Belediyesi i birliiyle tarihinin en kapsaml restorasyon çalmas balatld. çevre uzunluu 5 bin 200 metre, yükseklii 8 ile 22 metre arasnda olan ve kalnl 5 metreye kadar varan surlarn üzerinde çalmalar, Türkiye genelinde uygulanan ve 17 Maysta sona erecek sokaa çkma kstlamasnda da devam ediyor. çalmalarn 2023e kadar tamamlanmas, kent ve bölge turizmine katk sunmas hedefleniyor.

HEDEF 5 MLYON TURST

Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Daire Bakan Mehmet Karaaslan, son 5 yllk süreçte Kültür ve Turizm Bakanl tarafndan etaplar halinde restorasyon projeleri hazrlandn ifade ederek, Diyarbakrl vatandalarmzn bizden en çok istedii konulardan bir tanesi surlarn ihyas, korunmas ve restorasyon ilemleriydi. 13 burcumuzun ihale süreçlerini tamamlayp restorasyon çalmalarna baladk. 3 aylk süreç içinde buradaki çalmalarmzda olumlu yönde ilerlemeler kaydetmekteyiz. lem kapsammzn içinde çkalede bulunan 13 burcun restorasyonu, Amida Höyükün etrafn çeviren istinat duvarlarnn yenilenmesi, çevre düzenlemeleri ileri, burçlar birbirine balayan duvarlarn restorasyon çalmalar devam etmektedir. Kstlamadan muafz. nallah 500 günlük süreç içinde bu alan bitirip restorasyon çalmalarna devam etmek istiyoruz. Bu restorasyon çalmalarnn sonucunda nihai beklentimiz ehrin turizmine katk salamas. Pandeminin bitmesiyle 5 milyonluk turist hedefimiz var. Surlarn restorasyonu ehrimiz için önemli bir kalknma vesilesi olacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git