Hedef turizmin bacası

Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak nitelendirilen Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin tanıtımı amacıyla düzenlenen "Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı" ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi turizmde hedef büyüttü.

Haberler 09.11.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ev sahipliinde önceki gün, Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Nadir Alpaslan, Valilikler, Karacada ve Dicle Kalknma ajanslarndan yetkililer, Türkiyenin önde gelen turizm aktörleri ve acente temsilcilerinin katlmyla gerçekletirilen çaltay ile bölgede pandeminin ardndan turizmin gelimesi için harekete geçildi.

MEZOPOTAMYA BÖLGESEL TURZM FUARI PROTOKOLÜ MZALANDI

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Bakan Firuz Balkaya, ehir tantmlarndan ziyade bölge tantmlarnn daha önemli olduunu düündüklerini, çaltayda Mezopotamya Bölgesel Turizm Fuar ile ilgili protokol imzaladklarn söyledi.

Katlmc seyahat acentesi ve turizm firmalarnn bu fuarda yer almak istediklerini beyan ettiklerini belirten Balkaya, pandeminin ardndan süreci balatacaklarn aktard.

Bu fuarn bölgenin tantmna çok büyük katklar olacan düündüünü vurgulayan Balkaya, bölgenin hak ettii kadar turist almadna iaret etti.

Geçmiten gelen yanl bir alg var. Bölge son derece huzurlu ve güvenli. Buraya gelip, gidenler biliyor. Tüm sektörün bunun farkna varmasn salamamz gerekiyor. diyen Balkaya, fuarn böyle bir farkndalk oluturacan düündüünü anlatt.

Balkaya, verimli bir çaltay gerçekletirildiine deinerek, Sivil toplum örgütleri, kamu, hepsi bir arada el ele vermi durumda. Hep birlikte bu bölgenin turizm potansiyelini arttrmak için elimizden geldii kadar çalacaz. diye konutu.

TÜM BÖLGEY KAPSAYAN çALIMALARI ARTTIRARAK DEVAM ETTRECEZ

Jolly Yönetim Kurulu Bakan Mete Vardar, çaltaya katks olanlara teekkür etti.

Vardar, irket olarak kültür turlaryla ilgili çok ciddi çalmalar yaptklarna iaret ederek, 3 yl önce Bu Topraklar Bizim, geçen sene de Mirasm Türkiye kampanyalarn yürüttüklerini anmsatt.

Pandemi nedeniyle ara verdikleri çalmaya önümüzdeki dönemde tekrar devam edeceklerini ifade eden Vardar, çaltayda kültür turlaryla ilgili önemli konulara deinildiini dile getirdi.

Vardar, bölgedeki kültürel ve tarihi zenginliin yan sra insani zenginlie de dikkati çekerek, öyle konutu:

Buraya gelen misafirlerimiz, bölge insannn davran, yaklamndan dolay senelerce unutulmayacak keyifli anlarla dönüyor. Kemer, Side ve Bodrumda otel konaklamas yapan misafirimiz belki birkaç sene sonra hangi tur irketiyle gittiini bile unuturken kültür turlar ile bölgede alnan huzur, mutluluk, keyif, seyahat boyunca oluturulan anlar, seneler boyu devam ediyor. Bu anlamda bölge halkna da teekkür etmek istiyorum.

Bata iç turizm daha sonra da d turizmin bölgedeki huzuru görmesi, turizm potansiyelini çok daha arttracaktr. Sadece bu bölge deil, Adyaman, Gaziantep, yani bu üçgenin dnda da tüm bölgeyi kapsayan çalmalar arttrarak devam ettireceiz.

HAVALMANLARIMIZ HARKA

SunExpress Genel Müdür Yardmcs Ahmet çalkan ise yllar önce Antalyay ve zmiri, Diyarbakra baladklar gibi 2018 ylnda da Diyarbakrdan Almanyaya direkt uçular balattklarn söyledi.

Amaçlarnn Antalyaya gelen milyonlarca turistin bölgeye ve Diyarbakra gelmesini salayarak, tatillerini zenginletirmek olduunu dile getiren çalkan, bu açdan uçularn önemli bir altyap oluturduunu bildirdi.

çalkan, Diyarbakr ve bölgenin yakalad huzur ortamnn turizm faaliyetleriyle perçinlenmesi açsndan çaltayn doru bir zamanda yapldnn altn çizerek, Doru zamanda yaplm çaltay biz de yürekten destekliyoruz. ifadesini kulland.

Diyarbakrmz bata olmak üzere bölgede çok ciddi bir altyap var. Havalimanlarmz harika. diyen çalkan, unlar kaydetti:

SunExpres uzunca yllardr ciddi anlamda direkt uçular yapyor. Bu koordinasyonla çaltayn bu eksii tamamlayacana inanyorum. Turizm Bakanlmz, Diyarbakr Valiliimizi, bölge valilerimizi bu anlamda çok motive, inançl ve kararl gördüm. Bize de onlar desteklemek, gereken ilave katky vermek düer. Yakn gelecekte bunlarn meyvelerinin çok baaryla alnacana inanyorum.

Ana Sayfaya Git