Hedefimiz büyük!

Pandemi sürecinin getirdiği zorluklara rağmen 2020 yılında çok önemli hizmetler gerçekleştirerek ilçenin çehresini değiştirmeye başladıklarını belirten Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 2021 yılında Bağlar’ın geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Haberler 31.12.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 ylnn deerlendirmesini yapan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, uzun yllarn ihmali olan kronik sorunlar çözüme kavuturarak krsaldan ilçe merkezine kadar birçok önemli hizmeti kazandrdklarn belirtti. Beyolu, Balarmza büyük bir akla ve heyecanla hizmet etmek üzere çkm olduumuz bu kutlu yolculukta dolu dolu 21 ay geride braktk. Uzun yllar ihmal edilen bir bölgeden ve çözülmemi sorunlardan söz ediyoruz. Bunlarn hepsine ulamak ve çözmek elbette bu sürede mümkün deil ancak biz u ana kadar önemli bir bölümüne ulamay baardk. Belediyemizin imkanlar dahilinde yoksul ve muhtaç kardelerimizin yaralarna bir nebze derman olmaya çaltk dedi.

BALARIN HAYAL OLAN KENTSEL DÖNÜÜM BALIYOR

Balarn hayali olan Kentsel Dönüüm Projesinin bu yl içinde uygulanmaya balayacan kaydeden Bakan Beyolu, Balarmzn iki yüzü var. Eski Balar dediimiz 275 bin nüfuslu bölgede çok ciddi bir çarpk kentleme sorunu olduu malum. En büyük hayalimiz bu alanda kentsel dönüümü gerçekletirmektir. Göreve baladktan sonra ilk iimiz bu alan oldu. Hazrladmz rapor bakanlmz tarafndan kabul edildi ve Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanarak resmiyet kazand. Yerinde dönüüm modeli ile uygulanacak olan projede hiçbir vatandamz madur edilmeyecek, yerinden çkmaya zorlanmayacak. u an bakanlk heyetlerinin sahada tespit çalmalar devam ediyor. Ardnda fiyatlar netlik kazanacak ve inallah Temmuz aynda ilk kazma vurulacak. Kaynartepe Mahallemizde 53 bin metrekarelik alanda uygulanacak ilk etap çalmalarnn ardnda dier mahallelerimizde de bu proje uygulanacak. Balarmz bu olumsuz görüntüden kurtularak modern bir bölge haline gelecek diye konutu.

LçEMZN ALT VE ÜSTYAPISINI YENLEDK

Vatandalar için riskler oluturan metruk yaplar yktklarn dile getiren Beyolu, ilçenin alt ve üstyapsn da yenilediklerini hatrlatt. Beyolu, öyle devam etti: Eski Balar diye tabir ettiimiz bölgede zamanla sahipsizlie terk edilen ve yklma tehlikesi geçiren, kötü alkanlklarn tuzana dümü gençlerin mesken tuttuu metruk yaplar fazla. Vatandalarmzdan bu konuda hakl olarak çok ikayet geliyor. Ciddi risk oluturan bu yaplar için ykm karar alarak çalmalar hzlandrdk. Bir buçuk ylda 350 metruk yapy ykarak buralar temizledik. Karayollar Genel Müdürlüünün baka bir kentte yapmay planlad 60 milyon liralk kaldrm, yol ve asfalt hizmetini, yürüttüümüz çalmalar neticesinde Balarmza kazandrdk. Diyarbakrn hem ehir içi hem ehirleraras balant ulamn salayan bu caddemiz modern bir görüntüye kavumu oldu.

KIRSAL BÖLGELERDE YOLU OLMAYAN YER BIRAKMADIK

Kent içi tarmda Fransa modelini Balara getirdiklerini aktaran Bakan Beyolu, Kent ekonomisi için büyük önem tayan projemizi hayata geçirdik. Önümüzdeki süreçte bunu daha da geniletmeyi amaçlyoruz. 4 büyük modern park projesini hayata geçirmeyi baardk. 88 bin metrekarelik alan çevre ve ehircilik Bakanlmza tahsis ettik, burada çok güzel bir millet bahçesi yaplyor. Böylece bir buçuk yllk zaman diliminde ilçemize 150 bin metrekareye yakn yeni yeil alan kazandrm oluyoruz. Karacada madeni olarak bilinen bazalt tan hizmete çevirdik. 20 yldan fazladr hizmet alamayan ilçemizin bir çok mahallesinde hizmet seferberlii ilan ederek 2020 ylnda 150 bin ton asfaltlama gerçekletirdik. Krsal yerleim yerlerimize 140 kilometre yeni yol kazandrdk. eklinde konutu.

çOK AMAçLI SPOR TESSNN TEMELN ATTIK

Gençlie ve spora yönelik projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Beyolu, bu amaçla büyük bir tesisinin inasna baladklarnn altn çizdi. Beyolu, 30 bin metrekarelik alan kapsayan çok amaçl spor tesisi için çalmalarmz devam ediyor. Tesisimizin temelini attk ve en ksa zamanda inallah hizmete hazr hale gelecek. Gençlie ve spora büyük önem veriyoruz. dedi.

SOSYAL BELEDYECLKTE ÖNEML BAARI SALADIK

Sosyal ve gönül belediyecilii anlamnda önemli bir baar saladklarnn altn çizen Beyolu, öyle konutu:

Sosyal belediyecilik anlamnda neler yaptmz kymetli halkmz görüyor. Bu konuda en iyi hakem halkmzdr. Halkmz kadirinas bir halk olup kendisine hizmet edeni barna basar, gönlünü açar ve dualarnda eksik etmez. Ben halkmn ferasetine her zaman güvenirim. Hamdolsun bu sürede milletimiz hizmet, bizler de dua kazandk. Belediyemize ait giyim maazas vesilesi ile 10 bin vatandamza giyim destei saladk. 200 binden fazla ihtiyaç sahibi vatandamza gda ve temel ihtiyaçlarn karlamalar için destek saladk, salamaya da devam ediyoruz.

ÜCRETSZ ETM MERKEZ LE ÖRNEK OLDUK

Eitim çalmalarna tam destek vererek bu konuda örnek bir belediye haline geldiklerini kaydeden Beyolu, Eitime ve eitimin salkl koullarda yaplmasna büyük önem veriyoruz. Kütüphanemizi modern teknolojik imkanlarla tam teekküllü eitim merkezine çevirerek maddi imkan olmayan çocuklarn hizmetine sunduk. Geçen yl burada TYT-AYT kurslarna katlan örenciler üniversite snavlarnda yüzde 74 gibi önemli bir baar salad. Bu yl da 300e yakn örenci kayt yapt ancak pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldk. nallah hastaln seyrinin dümesiyle devam edeceiz. Buraya gelen örencilerin ayrca kitap ve krtasiye dahil tüm ihtiyaçlarn biz karlyoruz. Bununla beraber birçok okulumuzun çevre düzenlemesini yaparak fiziki eksiklerini giderdik. Okullarmz eitim için salkl hale getirdik.6 binden fazla ihtiyaç sahibi örenciye giyim, kitap ve krtasiye gibi destekler saladk diye konutu.

SIFIR ATIK BELGES KAZANAN LK BELEDYE OLDUK

çevreci bir belediye misyonu ile hareket ettiklerine dikkat çeken Bakan Beyolu, bunu destekleyen çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulad. Beyolu, Temizlik sorununu çözmek amacyla belediyemizin temizlik hizmetlerinde kullanlmak üzere 90 yeni ve modern temizlik arac satn alarak araç filomuza dahil ettik. Tüm çalmalarmzda doay korumaya, çevre bilincini gelitirmeye önem veriyoruz. Halkmzn desteiyle ve kurumlarla uyum içinde çalarak Balarmzda hizmet alannda fark yaratmay hedefliyoruz. Halkmz bu fark görmeye balad. Biz halkmzn sadece dualarna talibiz. Bizlerden dualarn eksik etmesinler yeter. Biz hizmet yaptkça, akla ve heyecanla çaltkça birileri bundan rahatsz olacaktr. Biz bunlara taklp kalmadan yolumuza kararl admlarla ve göreve baladmz ilk günden daha büyük bir heyecan ve motivasyonla devam edeceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git