Hekimi dövdü serbest kaldı!

Diyarbakır'da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde görevli diş hekimi Ömer Erdinç Erdaş, yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla hastasının sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Şikayetçi olduğu şüphelinin serbest bırakıldığını belirten Erdaş, "Serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesaplarından taciz mesajlarına devam etti. Hepsini belgeledik, hukuki süreci başlattık" dedi.

Haberler 19.10.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesindeki Az ve Di Sal Hastanesinde görevli di hekimi Ömer Erdinç Erda, 14 Ekim günü saat 14.00 sralarnda di tedavisi yapt hastasnn, yanl tedavi uygulad gerekçesiyle 14 Ekimde sözlü ve fiziki saldrsna urad. Salk çalanlar ve meslektalarnn araya girmesiyle saldrgann elinden kurtarlan Erda, ikayetçi oldu. Gözaltna alnan üpheli, ifadesinin ardndan serbest brakld. Hastane önünde bir araya gelen salk çalanlar, olay protesto etti.

HEKM ARKADALARIMIN ONU TUTMASIYLA ELNDEN KURTULABLDM

üphelinin, sosyal medya üzerinden tehdit mesajlar gönderdiini belirten Erda, hukuki süreci balattn söyledi. Ömer Erdinç, hastasnn, kendisine yanl tedavi uyguladn iddia ederek iddete bavurduunu belirterek, öyle konutu:

Bu hasta bana 12 Ekim günü randevulu olarak kanal tedavisi talebiyle gelmiti. Ben de gerek olmadn, dolguyla dii kurtarabileceimizi ve sonrasnda eer ars olursa kanal tedavisi yapacamz söyledim. O hasta, ona yanl tedavi uyguladm düünerek 2 gün sonra hesap sormaya benim kliniime geldi. Konumaya çok yüksek tondan balad zaten. Ben de hasta bandaydm o srada. Ben klinikten çkmas gerektiini ve nereye ikayet etmesi gerekiyorsa oraya ikayet edebileceini ve yanl bir tedavi uyguladm düünmediimi söyledim. Sözlü tacize devam etti ve hakaret boyutuna ulatktan sonra bu sefer fiziksel iddete bavurdu. Orada baya bir darbedildim. Güvenlik personellerinin geç gelmesi ve müdahale etmemesi, hastanemizde beyaz kod alt yapsnn olmamas sebebiyle, hekim ve salk personeli arkadalarmn onu tutmasyla elinden kurtulabildim. Ayn gün ikayetim üzerine ifade vererek serbest braklmasnn ardndan sosyal medya hesaplarndan taciz mesajlarna devam etti. Bunlarn hepsini belgeledik ve hukuki süreci balattk, bakalm ne olacak göreceiz, hep beraber.

SALIKTA DDET CAN YAKMAYA DEVAM EDYOR

Diyarbakr Di Hekimleri Odas Bakan Ylmaz Sar, salkta iddetin can yakmaya devam ettiini belirterek, Meslektamz darbeden ahs, ikayet üzerine karakola götürülüp ifadesi alndktan sonra serbest braklmtr. Savcla sevk edilmesi kanunda açk bir ekilde belirtildii halde, ifadesi alndktan sonra serbest braklmas, salkta iddet yasasnn uygulanmadnn kantdr. Cezaszln ve yasann uygulanmamasnn verdii öz güvenle saldrgan, sahte sosyal medya hesaplaryla meslektamz taciz ve tehdit etmeye devam etmitir. Bizler iddetle yüz yüze kalan dostlarmza ve tüm salk emekçilerine sahip çkmaktan vazgeçmeyeceiz. Umarz bu son olur ve bir daha böyle üzücü durumlar için bir araya gelmeyiz. Olayn takipçisi olacamz belirtmek istiyoruz diye konutu.

HAKLARINI SAVUNACAIZ

Öte yandan, Hastanenin bahekimi Dr. Bülent nceolu da, salgn sürecinde di hekimlerinin sahada filyasyon ekibinde yer aldn, stresli bir ortamda youn bir ekilde salk hizmeti sunma görevini sürdürdüünü belirtti.

nceolu, hastanelerinde görevli doktora yaplan saldry knadn kaydederek, Di hekimi Ömer Erdinç Erda, doru ve baarl tedavi yapt halde .A. isimli hasta tarafndan saldrya uram, darbedilmitir. Bu iin peini brakmayacaz. Hekimimizin haklarn sonuna kadar savunacaz. ifadelerini kulland.

SALDIRI ANI KAMERADA

Öte yandan saldr an, hastanenin güvenlik kamerasna yansd. Görüntüde, klinikten koridora çkan doktorun, urad saldrnn ardndan yere dümesi ve çevredekilerin saldry fark ederek, o yöne doru ilerlemesi yer alyor.

TEKN SALDIRIYI KINADI

l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, yapt yazl açklamada, ilde görevli Dr. Ömer Erdinç Erdaa yönelik gerçekletirilen saldry knadklarn bildirdi. Her zorlua kar görevini en iyi ekilde yapma gayretinde olan ve hala devam eden salgn döneminde gece gündüz demeden, büyük bir özveriyle hizmet veren çalanmza kar yaplan sözlü ve fiziksel saldr bizleri derinden üzmütür. ifa veren ellere kar vefa göstererek salk çalanlarmza yönelik bu saldrlar toplum olarak ortadan kaldrmalyz. ifadelerini kullanan Tekin, Diyarbakr Salk Müdürlüü olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git