Hekimler iş bıraktı

TTB’nin çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren sağlık emekçileri, iktidara “Hakkımızı istiyoruz” diye seslendi.

Haberler 09.02.2022 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipleri Birlii (TTB) öncülüünde salk çalanlarnn çalma koullar ve özlük haklarnn yerine getirilmesi talebiyle Beyaz G(ö)rev kapsamnda bir günlük i brakma eylemini Diyarbakrda gerçekletirdi. TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya ise, taleplerinin yalnzca salk çalanlarna yönelik olmadn ve nitelikli salk hizmetine ulam için olduunu belirtti.

Diyarbakrda salk örgütleri Dakap Meydannda bir araya geldi. Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Ebakan Gülistan Atasoy, Türkiye çi Partisi (TP) ve Demokrasi ve Atlm Partisi Diyarbakr l Bakanl üyeleri de eyleme destek verdi.

SON UYARI

çok sayda salk çalann katld eylemde konuan SES ube Ebakan iyar Güldiken, bir dahaki eylemlerinin bir günlük i brakma eylemi eklinde olmayacan belirterek, Bugün son bir kere bir günlük uyar grevindeyiz. Bugüne kadar birçok defa uyar grevi yaptk. Ancak bu hükümet bu uyar grevlerini bir türlü dikkate almak istemiyor dedi. Güldiken, Bir daha bir günlük uyar eylemi, grevi yapmayacaz. çöken salk sistemini, bu hükümeti nasl durduracamz bütün kamuoyuna göstereceiz. Taleplerimiz asgari düzeyde de olsa yerine getirilmezse muhatap alnmazsa daha uzun süreli grevler bizi bekliyor uyars yapt.

Ardndan Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, ortak metni okudu.

TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya ise, taleplerinin yalnzca salk çalanlarna yönelik olmadn ve nitelikli salk hizmetine ulam için olduunu belirtti. Yerlikaya, salk sisteminde çkan sorunlarn müsebbibi olarak salkçlarn gösterilerek bir alg yaratlmaya çalldn, bundan dolay salk çalanlarnn her gün fiziki iddetle kar karya kaldn dile getirdi. Yerlikaya, salkta iddet yasasnn çkarlmasn istedi.

Yerlikaya, Bugün üniversitelerde yetimi hekimler, salk çalanlar bir gelecek göremedikleri için karanlk bir gelecek gördükleri için bu ülkede hekimlik yapmak istemiyor. Sadece 2021 ylnda bin 405 hekim Türk Tabipler Birliinden iyi hal belgesi alarak ülkeyi terk etti dedi.

Konumalarn ardndan salk çalanlar Kürtçe ezgiler eliinde bir süre halaya durdu.

Ana Sayfaya Git