Helin'i almadan kalkmayacağım

2012 yılında 12 yaşındayken kaçırılan baldızı Helin Bozanlı için oturma eylemine devam eden Agit Demir, ”Helin’i almadan buradan kalkmayacağım. Ölmüşse de cesedini istiyorum” dedi.

Haberler 22.12.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakrda, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan 249 ailenin HDP binas önündeki nöbeti, 842inci günde de sürdü.

Hazroda, 2012 ylnda, ortaokul 2nci snf örencisiyken kaçrlan Helin Bozanl için oturma eylemini sürdüren Agit Demir, baldznn HDP araclyla daa kaçrldn söyledi. Demir, Baldzm Helin Bozanl Hazroda PKK tarafndan kaçrld. Eer HDP baldzm getirmezse ben son nefesime kadar buradan kalkmam. Helin, güvenlik güçlerimize teslim ol ve gel. Helini almadan buradan kalkmayacam. Eer ölmüse de onun cesedini istiyorum dedi.

Abla Rukiye Canbey, 7 yl önce kandrlarak daa götürülen kardei Muhammedden bugüne kadar haber alamadklarn belirtti.

Kardeinin terör örgütü PKK tarafndan götürüldüünü ifade eden Canbey, Daa kaçrlan çocuklarn hepsinin HDP vekilleri, parti üyeleriyle fotoraflar var. Kardeim kaçrldnda arkadalar bize HDP binasn iaret etti. dedi.

Kardeine çarda bulunan Canbey, Gelen arkadalarn anne ve babalarnn yannda. Ailecek seni çok özledik. Sen de dön. diye konutu.

Daa 5 yl önce 12 yandayken kaçrlan olu Okan için eylem yapan baba Ekrem Gökku da evladna kavumadan eylemine son vermeyeceini söyledi.

Olunu çok özlediini anlatan Gökku, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git