Hem yemişler, hem yedirmiş!

Kayyımların yönetimindeki belediyelerde yapılan yolsuzluklar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Haberler 08.05.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Mülkiye Müfettilerinin raporuna göre 2017-2018 yllarnda belediye ve halk otobüslerinin parasnn aktarld havuzdan yaklak 5,5 milyon liralk yolsuzluk yapldnn ortaya çkmas üzerine gelen tepkiler sürüyor.

BOZAN: DYARBAKIR KAYYIM YOLSUZLUU LE çALKALANIYOR

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, Kayym hem yemi, hem yedirmi diyerek, kentin bir haftadr kayymn yolsuzluklaryla çalkalandn söyledi. Kayymlarn balarna buyruk devlet bakan ve belediyeleri babalarnn çiftlii gibi yönettiini belirten Bozan Kayyum yönetimindeki Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin 2017-2018 döneminde belediye ve halk otobüslerinin parasnn aktarld havuzdan 5,5 milyon liralk yolsuzluun yapldn Mülkiye müfettilerinin raporu ile ortaya çkm ve nitelikli dolandrclk suçlamasyla dava açldna dair kamuoyuna bilgi verilmiti. Kayyumu, Belediye Bakanln yapacana, neredeyse Belediyenin içinde kurmu olduklar, hrszlk, yolsuzluk ve dolandrclk çetesinin Bakanln yapmtr dedi.

SADECE DYARBAKIR DEL, DER KENTLERDE VAR

Halkn parasnn yap ilet devret sistemiyle yanda irketlere peke çekildiini ifade eden Bozan, Din, iman, ezan, bayrak, vatan gibi milletin milli ve manevi deerleri araçlatrlarak, hamasi nutuklar gölgesinde ne vurgunlar ne yolsuzluklar yaplyor mu? in garip taraf yolsuzluk haberleri sadece Diyarbakrdan çkmyor, Mardin Siirt ve dier birçok il ve ilçelerde benzer haberleri medyada görmek mümkün. Biz seçilmi olsun olmasn hiç kimsenin suç ileme selahiyetinin olmadn söylüyoruz. Ancak, milletin oylaryla seçilmi Belediye Bakanlar, çeitli iddialarla görevden alnp tutuklu yarglanrken, Kayyum ve dier Belediyelerde ortaya çkan bunca yolsuzluk haberlerine ramen neden hiç birinin tutuklu olarak yarglanmadn da soruyoruz? Biz, yargnn, yasalarn ve kanunlarn kii ve partiye göre deil, herkese adil iletilmesini ve yargnn yürütmenin etkisinde kalmadan bamsz görevini yapmasn istiyoruz diye konutu.

TÜRKYEDE, TEMMZ ELLER OPERASYONUNA HTYAç VARDIR

Doudan Batya, Kuzeyden Güneye Türkiyedeki tüm Belediye ve dier kamu kurumlarnda, yaplan bütün alm ve imzalanan bütün ihalelerin incinmesi gerektiini belirten Bozan, 1990larda talyada yapld gibi, Türkiyede de Temiz Eller operasyonuna ihtiyaç olduunu söyledi.

TÜRKYEDE GELNEN NOKTAYA BAKTIIMIZDA, HEPMZ SUçLUYUZ!

Sadece kayymlarn deil, bunlar bu görevlere atayanlarn, partinin il ve ilçe tekilatlarnn, yanllara göz yumanlarn ve denetlemeyenlerin de suçlu olduunu ifade eden Bozan, unlar söyledi: Bunlara, seçim meydanlarnda alk tutan, destek veren, kap kap oy toplayan, gece namazlarnda duaya çaran ve fetih surelerini alet edenler, kendilerine slami! STKlar denilen, vakf, cemaat, hoca, eyh ve kanaat önderleri suçlu deil mi? Vaaz kürsülerinde bir cüzdann, bir cep telefonunu çalmann günahndan bahseden hocalar, alimler, vaizler, eyhler, bu büyük vurgunlardan neden bahsetmez? Bu kravatl hrszlarn önünde el pençe dururken, vatandatan onlar için oy isterken, bunlarn yaptklarna ortak deiller mi? Bugüne kadar, aln secdeye gitmeyenler çalyordu, birazda aln secdeye gidenler çalsn hrszsa bizim hrszmzdr diyen, kul hakkn önemsemeyen sözüm ona dindarlar! muhafazakarlar bu çalma, çrpma ve rüvet düzeninin devam etmesinin suç ortaklar deiller mi?

Reklam ve ihaleleri kesilmesin diye bu haberleri, görmeyen, duymayan, hakk ve doruyu söyledii halde, srf muhalefet söylüyor diye haber yapmayan basn yayn mensuplar ve sahipleri, suçlu deil mi? Yolsuzluk, rüvet, adam kayrma, hakszlk, hukuksuzluk ve adaletsizlikleri gördükleri veya duyduklar halde, iktidardan korktuklar için gerekli inceleme ve soruturmalar yapmayan yarg mensuplar ve mülki amirler, suçlu deil mi? çraklktan ustala kadar bu zihniyete oy vererek önlerini açan, yetki veren, güçlerine güç katan ve onlar palazlandran vatandalar, suçlu deil mi? Evet, sen, ben, biz hepimiz suçluyuz. Toplumda, birey, vakf, dernek, cemaat yani kurumlar olarak ciddi bir yozlamann içinde olduumuzu artk görmek gerekir.

Ana Sayfaya Git