Her Mahalle’ye Bir Bilgi Evi

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayapınar bölgesinde 8 olan bilgi evi sayısının artırılmasını, her mahalleye Bilim ve Kültür Merkezlerinin inşa edileceğini açıkladı. Kayapınar ilçesinde sosyo-ekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarına sinema gösterimleri yapılmasını da istedi.

Haberler 27.09.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Ozan Balc, göreve balamasnn ardndan Kaymakamlk ve Belediyede görev yapan Kurum ve Birim Müdürlerinden i ve hizmetler hakknda brifing almasnn ardndan kurumlar ziyaret etti.

Dr. Balc, Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüüne bal Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi ile Bilgi Evlerini ziyaret etti. Kültür leri Müdürü Mustafa çelikten Merkezde verilen kurslar ve ileyi hakknda bilgi alan Bakan Vekili Dr. Balc, def kursundaki kursiyerlerin def gösterisini izledi. Personellerle de tanan Bakan Vekili Dr. Balc, Kuran- Kerim örenen bir örenci ile yakndan ilgilendi. Dr. Balc, ngilizce kursundaki örenci saysnn artrlmas yönünde talimat verdi.

BLG EV SAYISI 20YE çIKARILACAK

Daha sonra Engelsiz Yaam merkezine geçen Dr. Balc, burada da açlan kurslar hakknda bilgi ald. Bilgi evine ziyaretinin ardndan Dr. Balc, balama ve keman çalan örencileri dinledi. Dr. Balc, Merkezde örenim gören engelli örencilerle sohbet ederek, kurs hakkndaki isteklerini dinledi. Dr. Balc, her mahalleye Butik bir Engelsiz Yaam Merkezinin açlmas için çalma yaplmas talimatn verdi. Ardndan Frat Bilgi Evi 2yi ziyaret eden Bakan Vekili Dr. Balc, burada birim sorumlusundan kurslar hakknda bilgi ald. Bilgi evi ziyareti sonras darda bekleyen çocuklarla sohbet eden Dr. Balc, çocuklara simit ikram etti.

FAKR ÖRENCLERE SNEMA GÖSTERMNDE BULUNULSUN

8 olan Bilgi Evi saysnn 20ye çkarlmas talimatn veren Bakan Balc, ayrca her mahalleye Bilim ve Kültür Merkezi yaplmasn istedi. Kültür leri Müdürü çelike Kültür Merkezinde sosyo-ekonomik durumu düük ailelerin çocuklarna sinema gösteriminde bulunulmasn, Drama okulu, kodlama ve robotik çalmalarn yaplmas gerektiini söyledi.

YALI BAKIM MERKEZNE ZYARET

Kaymakam ve Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, daha sonra srasyla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüüne bal Yal Bakm ve Engelsiz Yaam Merkezini ziyaret etti. Sosyal Destek Hizmetleri Müdür Vekili Fettah Güzelsoydan Yal Bakm ve Engelsiz Yaam Merkezi hakknda bilgi alan Bakan Vekili Balc, bakmlar yaplan yal saysnn bine çkarlmasn talep etti.

KAYAPINARDA SPOR YAYGINLATIRILSIN

Kayapnar Belediyesine bal Spor Kompleksini de ziyaret eden Bakan Vekili Dr. Balc, Spor Kompleksinde sporda jimnastik brannn yaygnlatrlmasn ve spor tesislerine yararlanamayan sosyo-ekonomik durumu düük ailelerin çocuklarnn evlerinden servislerle alnarak, spor tesislerine tanmasn istedi.

Ana Sayfaya Git