Her yerde eğitim

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamlığı tarafından başlatılan her yerde eğitim projesi ile yetişkin bireyler için Aile Destek Merkezlerinin bahçelerinde sınıflar oluşturulup eğitimler veriliyor.

Haberler 24.09.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakamlna bal Aile Destek Merkezinde (ADEM) pandemi nedeniyle dersler açk havada ileniyor. Bata okuma yazma olmak üzere yetikin kadnlarn çeitli eitimler alarak, istihdama katlmalarna salamak amacyla kurulan ADEMlerin her köesinin birer eitim alan olduunu belirten Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, eitimin sadece dört duvar arasnda alnr, düüncesinde olmadklarn söyledi.

AçIK HAVA DERSL

Aile Destek Merkezlerinde eitimler verilirken katlmc kursiyerlerin her türlü ihtiyaçlarn ve saln da düündüklerini anlatan Beikci, Bu amaçla Her Yerde Eitim sloganmzla Gever Nesibe Sultan Aile Destek Merkezimizin bahçesini açk hava derslii olarak düzenledik. Böylece okuma yazma kursiyerlerimizin açk havada ders görerek eitimden uzaklamamalarn da salam olduk eklinde konutu.

ÖRENME III SARDIINDA UMUTLAR ççEK AçAR

Adem-7 Okuma Yazma kursu öretmeni Sultan Ay Dersimizi yaz boyunca bahçede iledik, bu sayede derslere kursiyerlerimizin katlmn artrdk. Örenmenin, bilginin var olduu her yer okuldur. Örenmenin sardnda umutlar çiçek açar. Biz de kursiyerlerimizin umut çiçeklerini açmalarna vesile oluyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git