Herkes gelip evladını istesin

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 09.07.2020 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 310uncu gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile evlat nöbetini sürdüren ailelerden Songül Altnta, olu Müslüme kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

nallah herkesin evlad gelecek

Anne Altnta, Olumu PKKdan, HDPden istiyorum. Bir aile daha çocuuna kavutu. Hepimiz çok sevindik. Sanki bizim çocuumuz gelmi gibi. nallah bizimkiler de gelir, biz de seviniriz. nallah Rabbim o mutluluu bize de yaatr. dedi.

Oturma eylemi sayesinde ailelerin evlatlarna bir bir kavutuuna iaret eden Altnta, öyle konutu:

Eyleme balarken bize Orada bouna oturuyorsunuz. diyorlard. Onlara, çocuklarmz anne ve babalarn görüp gelir. dedim. Öyle de oldu. Herkes görsün ki; bouna oturmuyoruz. nallah herkesin evlad gelecek. Bütün anne ve babalar sevinecek. Bütün ailelere sesleniyorum. Herkes gelsin, evladn istesin. çocuklar anne ve babalarn HDP önünde görünce, Anne, babamz bizi bekliyor, gidelim. diyorlar. çlerindeki korkuyu yeniyorlar.

Dört gözle çocuklarmz bekliyoruz

Hakkarinin emdinli ilçesine bal çatalca köyünün Güvenli mezrasndan 2 yl önce, 11 yanda daa kaçrlan kz Özlem için gelerek, oturma eylemi yapan baba Tahir çifçi, eylemi sonuna kadar sürdüreceini belirtti.

çocuklarmz geri almak istiyoruz. çocuklarmz HDPden istiyoruz. diyen çifçi, evlatlar gelene kadar oturma eylemine devam edeceklerini aktard.

çifçi, HDP olmasa bu çocuklar daa gidemezdi. HDP çocuklarmz kandrd, daa kaçrd. çocuum 11 yandayd. Dört gözle çocuklarmz bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git