Herkes sokağa daldı

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kontrollü normalleşme sürecine geçilmesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk hafta sonunda yoğunluk yaşandı.

Haberler 08.03.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KORONAVRÜS risk haritasnda düük riskli iller arasnda yer alan Diyarbakrda 3,5 ay sonra hafta sonu sokaa kstlamas kaldrld. Kstlamasz ilk hafta sonunda kentin tarihi mekanlarnda younluk yaanrken, hayatlarn birletiren çiftler, düün fotoraflar için Ongözlü Köprüsünü tercih etti.

Salk Bakanl verilerine göre düük riskli iller arasnda yer alan Diyarbakrda hafta sonu sokaa çkma kstlamalar kaldrld. Kent sakinleri, 3,5 ay süren kstlamalarn ardndan hafta sonunu darda geçirmenin tadn çkard. Hava scaklnn 18 dereceyi bulmasyla kimi çocuklaryla kimi de arkadalaryla Sur ilçesinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü ile Hz. Süleyman Camisi ve çkalenin bulunduu Millet Bahçesine akn etti. Hafta sonunu kstlamasz geçiren Diyarbakrda ayn zamanda sosyal mesafeye uyulmad gözlendi. Gelin ve damatlar da bu mutlu günlerini ölümsüzletirmek amacyla, düün fotorafçlaryla tarihi mekanlar tercih edenler arasnda yer ald. Dicle Nehrinde bulunan kafelerde ise müterilerini koronavirüs tedbirlerine göre içeri alnd.

YAAM TARZIMIZI ETKLED

Ailesiyle tarihi Ongözlü Köprüyü gezmeye gelen Murat Özlü, pandemi sürecinin yaam tarzn etkilediini ifade ederek, Salgn nedeniyle uzun süre içeride kapal kaldk. Yaam tarzmz baya bir etkiledi. O yüzden psikolojik açdan epey zor oldu. Yasaklarn kaldrlmasyla beraber dar çkmak, çocuklarla beraber güzel bir gün geçirmek için buradayz. Tarihi bir yerdeyiz. Bu bizim için güzel bir gün. Mutluluk verici dedi.

Düün fotorafçs Enver Yener de, kstlamalarn kalkmasyla ilerinin açldn ifade ederek, Tarihi yerlerde gelin ve damatlarmz çekiyoruz. çok mutluyuz diye konutu.

Dünya evine giren Beyhan ve Songül Eren çifti de bu an ölümsüzletirmek için tarihi mekanlar tercih ettiklerini ve mutlu olduklarn söyledi.

HERKES KURALLARA UYARSA BZ DE SZ KALMAYIZ

çalt kafenin aylardr kapal olmas nedeniyle evlerinde olduklarn belirten kafe çalan Ahmet Akba da, e geri döndük. Kafede 80e yakn çalan olarak evdeydik. çok ükür iimize kavutuk. Herkes kurallara uyarsa, biz de isiz kalmayz. Kurallara uymayanlar uyaralm ifadelerini kulland.

Kafe iletmecisi Efendi Mehmetolu, kstlama nedeniyle mekanlarnn aylardr kapal olduunu hatrlatarak, unlar söyledi:

Aylardr mekanlarmz kapalyd. Allaha ükür açld. Bu güzel havadan insanlarmz artk faydalanyor. Artk insanlarmz buraya akn ediyor. nallah bir daha böyle günleri görmeyecek insanlarmz. Kafemizde uyar tabelalar astk. Atelerini ölçerek alyoruz. Temennimiz, bütün insanlarn kurallara uymas. nallah bir daha böyle günleri görmeyeceiz. Her ey para deil, önce insanlk diyoruz.

Ana Sayfaya Git