Hevsel Bahçesi Temizleniyor

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan ve Güneydoğu'nun kuş cenneti olarak bilinen Hevsel Bahçelerindeki biriken çöp ve hafriyatlar toplanıyor.

Haberler 14.01.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçelerini temizliyor.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Diyarbakr Büyükehir Belediyesine yaplan görevlendirmenin ardndan kentin hak ettii belediye hizmetlerine kavumas için balatlan çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanlnca Diyarbakrn Sur ilçesi snrlarndaki 8 bin yllk geçmii bulunan ve 7 bin dönümlük alana sahip dünya miras Hevsel Bahçelerinde temizlik çalmas balatld.

çEVRE DÜZENLEMES

çalma çerçevesinde Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri yata ve Keçi Burcu altndaki yaklak 3 kilometrelik alanda temizlik yapld.

Temizlik ekiplerince, kepçe, 3 kamyon, hafriyat kamyonu ile dün balatlan çalmalarda Hevsel Bahçeleri hafriyat ve çöpten arndrld.

Hevsel Bahçelerinde toplam 6 kamyon çöp ve hafriyat toplanrken, hafriyatlar belediyeye ait Yeniehir ilçesindeki Dokuzçeltik Mahallesinde bulunan hafriyat alanna, çöpler ise çöp depolama sahasna götürülerek bertaraf edildi.

HEVSEL BAHçELER

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakan Ramazan Sava, yapt açklamada, kentin göz bebei olan ve UNESCO listesinde yer alan Hevsel Bahçelerine daha önce atlan hafriyat ve çöplerle ilgili çalma balattklarn belirterek, alan çöp ve hafriyattan arndrdklarn söyledi.

Gelii güzel dökülen hafriyata kar büyük bir mücadele balatacaklarn dile getiren Sava, Hafriyat alanlarmz var. Vatandalarmz çkarlan hafriyatlar bu alana braksnlar. Hafriyat konusunda bizi aradklarnda, bizler onlara yardmc olacaz. Bu konuda kararlyz. Kentimizi hafriyattan arndrmay planlyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git