Hevsel bir başka güzel

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ve 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan Hevsel Bahçeleri ile kentteki tarihi yapılar sonbahar renklerine büründü

Haberler 10.11.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medeniyetler ehri Diyarbakrda sonbahar renklerine bürünen tarihi mekanlar, çevresindeki sar, kahverengi ve yeilin hakim olduu alanlarla sonbaharda muhteem manzara oluturuyor.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Diyarbakr Surlar ve 8 bin yldr kesintisiz tarmn yapld Hevsel Bahçeleri, sonbahar renklerinin oluturduu güzellie büründü.

çkale, slam dünyasnn 5. Harem-i erifi olarak nitelendirilen Ulu Cami, 7 bin yllk Keçi Burcu, milattan sonra 2. yüzyla ait St. George Kilisesi ve Dicle Nehrinin iki yakasn balayan Ongözlü Köprü bata olmak üzere kentteki tarihi mekanlarda sonbaharn geliiyle adeta renk cümbüü yaanyor.

Sonbahar güzellii yaanyor

Sar, kahverengi ve yeilin farkl tonlarnn ayr bir güzellik katt Hevsel Bahçeleri, görenleri hayran brakyor.

Bu görsel öleni görüntülemek isteyen fotoraf tutkunlar ve doa gezginleri, çkale yerlekesi ve Keçi Burcu arasnda masals bir yolculuk yapyor.

Su ve ku sesleri eliinde yaplan gezintide, masmavi gökyüzü ile tarihi surlar ayn kadrajda görüntüleme ans bulan fotoraf tutkunlar, yaklak 3 saat süren yolculukta hem seyrine doyumsuz manzarann hem de temiz havann tadn çkaryor.

Gezi sonunda dinlenmek isteyen ziyaretçiler Ongözlü Köprü etrafnda bulunan, söüt ve kavak aaçlaryla çevrili çay bahçelerinde doayla ba baa çaylarn yudumluyor.

Ana Sayfaya Git