Hevsel özgür!

Uyuşturucu tacirlerinden kurtarılan Hevsel'de hem tarım, hem ziyaret

Haberler 30.07.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen yllarda uyuturucu tacirlerinin Hint kenevirleri ektii Dicle Nehri kylar ve UNESCO Kültür Miras Listesindeki Hevsel Bahçeleri, güvenlik güçlerinin düzenledii operasyonlarla uyuturucudan arndrlnca, hem çiftçiler rahatça üretim yapmaya balad, hem de bölge ziyaretçi aknna uruyor.

Diyarbakrda önceki yllarda uyuturucu tacirleri tarafndan Hint keneviri ekilen, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sonucu uyuturucudan arndrlan pandemi süreciyle birlikte de biyoçeitlilii artan Dicle Nehri kylar ve UNESCO Kültür Miras Listesindeki Hevsel Bahçelerinde imdilerde huzur hakim.

Nehir kys ve Hevsel Bahçelerinde arazisi bulunan çiftçiler, güven ortam ile birlikte karpuz, marul ve erik gibi ürünlere arlk vererek üretime balad.

Hevsel Bahçeleri ile kentin UNESCO Kültür Miras Listesinde bulunan bir dier deeri olan tarihi Surlar arasnda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla yaptrlan Millet Bahçesi ile birlikte vatandalar da aileleriyle birlikte bölgeye gelmeye balad.

MD çOK GÜZEL

Ailesiyle birlikte geldii Millet Bahçesinin, kentin en önemli deerlerinden biri konumuna geldiini belirten Ahmet Kuzu, Buralar eskiden gecekonduydu. imdi çok güzel bir park oldu. Bunda emei geçen herkese teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git