Hevsel'de Esrar Tarlası

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde "esrar tarlaları" bulundu. Droneların tespit ettiği insan boyunu aşan çok sayıda hint keneveri görenleri şaşkına çevirdi.

Haberler 19.06.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan Hevsel Bahçelerine 200 polisle sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda dronelarn tespit ettii insan boyunu aan çok sayda Hint keneviri ele geçirildi. Polisleri akna çeviren dev Hint kenevirleri elle sökülemeyince devreye hzar makinas girdi.

HEVSELE KENEVR OPERASYONU

Diyarbakrda UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan Hevsel Bahçelerine l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce 200 personelle sabahn ilk klaryla operasyon düzenlendi. Oldukça geni bir alanda gerçekletirilen operasyona Özel Harekat polisleri de destek verdi.

DRONELER ESRAR TARLASINI TESPT ETT

Yasad kenevir ekimlerine yönelik operasyonda teknolojinin her türlü imkanndan faydalanld. Drone ile tespit edilen alanlara düzenlenen operasyonda ortaya çkan ve boyu 3 metreyi aan çok sayda kök Hint Keneviri polisi akna çevirdi. Ele geçirilen dev Hint Kenevirleri elle sökülemeyince devreye hzar makinesi girdi. Hint kenevirleri numuneleri alndktan sonra yerinde imha edildi. l Emniyet Müdürü Tacettin Aslann talimatyla gerçekletirilen operasyonu KOM ube Müdürü Ayhan Erturul yerinde yönetirken, operasyonun gün boyu devam edecei örenildi.

KENEVRLERN MHASINA BALANDI

çalmaya ilikin bilgi veren emniyet yetkilisi, ube müdürlükleri olarak yasa d Hint kenevirinin tespiti ve imhasna yönelik operasyon balattklarn belirtti. Operasyonda teknolojik imkanlardan faydalandklarn ifade eden yetkili, Hint kenevirlerinin piyasaya sürülmeden imha edilmesi, toplumumuzun özellikle genç nüfusun bundan olumsuz etkilenmemesi adna bizim için güzel bir adm. eklinde konutu.

KÜçÜK ALANLARA DKLMES DKKAT çEKT

Önceki yllarda büyük alanlara dikilen kenevir bitkilerinin polisin özellikle havadan gerçekletirdii operasyonlarda fark edilmesin diye küçük alanlara dikilmesi dikkat çekti. Zor artlar altnda gerçekletirilen operasyonlarn özellikle genç nüfusun olumsuz etkilenmemesi adna kararllkla ve sürekli devam edecei ve uyuturucu malzemeyi piyasaya sürülmeden ele geçirmi olmann uyuturucu ile mücadele adna olumlu bir adm olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git