Hibe destekli yem tohumu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla hayvan yetiştiricilerine yüzde 75 hibe destekli yem bitkileri tohumu dağıtılacak.

Haberler 19.11.2021 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede hayvancln çeitli alanlarn barndran ve üretimde ciddi rakamlara çklan önemli illerden biri olan Diyarbakrda, hayvan yetitiriciliiyle uraan çiftçilere destek amaçl yüzde 75 hibe destekli yem bitkileri tohumu datmna balanld.

Türkiyede hayvancln yapld önemli illerden birinin de Diyarbakr olduuna vurgu yapan Diyarbakr Tarm l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakrn, Türkiye genelinde büyük ba hayvanda 3üncü, küçük bata 4üncü, ipek böcekçiliinde 1inci ve manda hayvanclnda 2nci srada yer aldn ve Türkiyede hayvanclk açsndan Diyarbakrn en önemli illerden biri olduunu belirtti.

HBE DESTEKL YEM BTKLER TOHUMU

Atalar, Diyarbakr olarak 1 milyon 906 bin adet küçük ba hayvanmz, 575 bin büyük ba hayvanmz var. Yetitirdiimiz hayvanlarn beslenmesi için, 1 milyon 560 bin metre kare mera alanmz var. Mevcut hayvanlarmzn beslenmesi için gereken yemin yüzde 7sini bu meralardan elde ediyoruz. Ciddi bir anlamda yem açmz var. Hazine arazilerine ve daha birçok alanda yaplacak olan yem ekiciliiyle bu açmz kapatmamz gerekiyor. Bunu tevik amacyla projeler üretiyoruz. Sayn valimizin talimatyla büyük ehir belediyesi çok büyük bir kayna krsal kalknmaya ayrd. eklinde açklamalarda bulundu.

Yem bitkileri tohumunun önemine vurgu yapan Atalar, Bugün yaklak olarak 88 tona yakn yem bitkileri tohumu datacaz. Hayvanlarn beslenmesinde bu pek önemlidir ama asl besin kayna baklagiller dediimiz yani hayvann ihtiyaç duyduu gda yem bitkilerinden özellikle bakliyatta mevcuttur. Yem bitki tohumu hayvann beslenmesinde çok ciddi bir katkya ve öneme sahip.

Hayvanlar için önemli olan bu yem bitkimiz ayn zamanda kendisinden sonra yetitirilecek olan artç bitkininde çok daha verimli toprak brakmaktadr. Hem topra gevetmektedir hem de topraktaki azot yönüyle takviye de bulunmaktadr. Kendisinden sonra üretilecek bitki içinde gereken gübre miktarn azaltmaktadr. Toprak, bitki ve hayvanlar için vaz geçinilmez bir tohumdur. ifadelerini kulland.

Yaplan projenin hayrlara vesile olmasn ve bol kazançl bir sezon geçirmeyi temenni eden Diyarbakr Büyük ehir Belediyesi Sekreteri Ayhan Kardan, Bugün burada 13 ilçe de 350 üreticiyi desteklemek için 88 bin 875 kilogram adi fi tohumu datm gerçekletirdik. Bu proje yüzde 37 buçuu Tarm l Müdürlüünün, yüzde 37 buçuun Diyarbakr ehir Belediyesi ve yüzde 25i üreticimizin katklaryla gerçeklemi oldu. dedi.

Ana Sayfaya Git