Hırsız çaldı, çocuklar geri getirdi

Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu saatlerde bir dükkanın önünde bulunan dondurma dolabının kapağını açan hırsız buradan dondurma çaldı. Bu sırada hırsızı gören çevredeki çocuklar, çalınan dondurmaları zanlının elinden alarak tekrar dolaba bıraktı.

Haberler 14.05.2020 - 23:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, Yeniehir ilçesi Alipnar Köprüsü yanndaki bir büfede pazar günü akam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sokaa çkma kstlamasnn uyguland saatlerde dar çkan hrsz, bir dükkann önünde bulunan dondurma dolabnn kapan zorlayarak içindeki dondurmalardan ald. Zanly gören çevredeki çocuklar, ahsn peinden giderek çald dondurmalar alp dolaba geri brakt. Bu anlar güvenlik kameras kaytlarna yansd.

Dükkan sahibi Mehmet Tavacolu, maddiyat peinde olmadn kaydederek kendisine yaplanlarn baka bir esnafa yaplmamas için bu durumu gündeme getirdiini söyledi. Tavacolu, Geçtiimiz pazar sokaa çkma kstlamas olduu gün, evimizde otururken telefonum çald. Bizim mahallenin gençleri hrszn birinin dondurma dolabndan dondurma çaldn söyledi. Dondurmalar çalarken seslenip neden çaldn sormular, hrsz da dondurmalar brakp kaçm. Sa olsunlar bizim mahallenin gençleri duyarllar, dondurmalar getirip dolaba tekrardan brakmlar ve haber verdiler. Kapal olduumuz günlerde zaten madur oluyoruz. Hangi yüzle, akla böyle hrszlk yapyorsunuz. Sadece onu ifa etmek ve deifre olmasn istiyorum. Bana yapt baka esnaf arkadama yapmasn. Tek isteim bu ben maddiyat peinde deilim, o dondurmalar o çocuklara smarladm, duyarlklarndan dolay. Geleceimizin nesilleri çocuklarmzdr dedi.

Ana Sayfaya Git