Hırsızlar girdikleri iş yerinden Türkçe dron yazılımı çaldı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bir iş yerine giren hırsızlar, iddiaya göre, içinde Türkçe dron yazılımı olan bilgisayar ve elektronik cihazları çaldı.

Haberler 24.05.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgilere göre, hrszlar, yaklak 25 gün önce sabah saatlerine doru bir i yerine girerek teknolojik cihazlar çald. yeri sahibi Diyarbakr Havaclk Kulübü Bakan Hasan Arzakç, çalnan cihazlarn içinde bilgisayarlarn olduunu ve o bilgisayarlarda 26 dronun Türkçeye çevrilmi yazlmlar olduunu ileri sürdü. Arzakç, yllardr üstünde çaltklar projelerinin akbetinden endie duyduklarn dile getirdi.

Yaklak 3-4 yl önce insansz hava araçlarnn tamamnn ngilizce olduunu söyleyen Hasan Arzakç, 26 cihaz Türkçeletirip Türkiyeye sunduklarn ifade etti. Arzakç, Emniyet birimleri dahil Türkiyenin birçok yerinde bizim yazlm kullanlyor. 25 gün önce farkl bir i yerimizde bu yazlmn olduu bilgisayarlar ve farkl teknolojik cihazlarmz maalesef çalnd. Kameradan 5 kiinin bu cihazlarmz çaldn tespit ettik. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Emniyete bilgi vererek u anda bekliyoruz. Ylardr üzerinde çalm olduumuz projemiz vard. Henüz somut bir gelime yaanmad. Bununla ilgili ciddi endiemiz var. Tamamen milli bir çalmadr. Bütün Türkiyeye mal olan bir çalmadr. Türkiyede bu çalmay sadece sergileyen bizleriz. Bu olaya maruz kaldk. Konuyla ilgili çileri Bakanmzn duyarl olacana inanyor, kendileri de bu durumu organize edecek bir ekilde çkarmalarn talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git