Hırsızlara isyan

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 10 yıldır telefonculuk yapan esnaf, defalarca soyulup cezalar da yetersiz kalınca çareyi iş yerini satılığa çıkarmada buldu.

Haberler 01.06.2022 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesi Medine Bulvar eyh amil Mahallesinde 10 yldr telefoncu dükkan olan Muhyettin Ate, defalarca hrszlarn hedefi oldu. En son dün, müteri gibi içeri giren bir hrsz, tezghtaki telefonu alp inceledi. Yaklak yarm saat i yerinde telefonu inceleyip sohbet eden hrsz, o srada i yerine geçici olarak bakan vatandan srtn dönmesini frsat bilip hzla dükkndan çkp kayplara kart. Hrszlk an ise anbean güvenlik kamerasna yansd. Cezalarn yetersiz olduunu söyleyen dükkn sahibi Ate, hrszlk olaylar canna tak edince i yerini satla çkard.

yerinde bir arkadann olduunu ve geçici olarak dükkna bakacan söyleyen Ate, Müteri gibi gelen vatanda telefon almay düünüyor. Telefona bakarken frsattan faydalanp kaçyor. 3 bin lira deerinde fatural, sfr deerinde bir telefon. 1,5 yl içerisinde 2 defa dükkn patlatlarak içeri girildi. Bir defa da teebbüs vard. Bir normal hrszlk. Bunlar resmi kaytlar. Art 3 defa da kapkaç, bunlarda resmi kaytlar. Bir de 3-4 tane de telefon çalnd. Sadece benim dükknmda deil, birçok i yerinde de oluyor. Cezalar da caydrc olmad için kiiler de ikyetçi olmuyor, hrszlar serbest braklyor dedi.

HIRSIZLARDAN BIKTIM, BAKA çAREM KALMADI, DÜKKNI SATIYORUM

Adliyelerde uzlama kurulu denen bir kurul olduunu ifade eden Ate, Hrszla uzlama olmaz. Bunlarn caydrc bir ceza almas gerekiyor. Yine davac oldum. Emniyet yetkilileri gelip ifade aldlar, kamere kaytlar ve görüntüleri aldlar. Bir an önce telefoncular için bir düzenleme yaplmal. Hrszlk telefonlar yine telefonculara satlyor. Herkes i yeri açamayacak. Alan kiiler iin ehli insanlar olacaktr. 10 yldan uzun süredir telefonculuk yapyorum. Artk hrszlardan bktk. Bir düzenleme olmazsa artk bu ii brakacaz. Bo dolaacaz, baka çaremiz yok. Kazandmzn iki katn hrszlar götürüyor. Hrszlardan bktm artk. Baka çarem kalmad, dükkn satyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git