Hızla Eriyor!

DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Güney Mahellesi'nde yaşayan 21 yaşındaki Epidermolisis bülloza hastası Mehmet Kaçmaz, kalıtımsal hastalığı yüzünden vücudu her gün eriyor.

Haberler 04.12.2016 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonda bir insanda görülen, halk arasnda kemik ve deri erimesi ya da kelebek olarak da bilinen Epidermolisis bülloza hastas Mehmet Kaçmaz, günden güne eriyor. çermik lçesine bal Güney Mahallesinde oturan Kaçmaz, doutan yakaland bu hastalk nedeniyle okula da gidemedi.

HERGÜN BRAZ DAHA ERYOR

Okula gitmemesine ramen okuma ve yazmay örenen Kaçmaz, hastal ile ilgili internette yapt aratrmada, Fransada hastalnn tedavisinin mümkün olduunu söyledi. Köyde çiftçilik yapan babasnn ekonomik durumunun buna uygun olmadn belirten Kaçmaz, Doduumda vücudum yaralar içindeymi. Ailem beni o günden itibaren doktorlara götürdü. Bu hastaln tedavisi yokmu. nternette yaptm aratrmada Fransada tedavisi yaplyormu. Ancak bizim ekonomik olanamz Fransaya gidip tedavi olmama imkan vermiyor. Bata Salk Bakanl olmak üzere devlet büyüklerimizden ve hayrseverlerden yardm bekliyorum. Yaam seviyorum. Yaamak istiyorum. Bu nedenle de tedavimin yaplmasn istiyorum. Ne olur yardm edin dedi.

HASTALIINA çARE ARIYOR

Baba Enü Kaçmaz da olunun gözlerinin önünde her gün biraz daha erimesine seyirci kalmann acsn yaadn ifade ederek, Yaralar yüzünden olum ne yürüyebiliyor ne de eliyle bir ey tutabiliyor. Kendi ihtiyacn da artk karlayamyor. Yaralar her geçen gün vücudunda yaylyor. Temiz tutmaya çalyoruz. Vücudu su topluyor, yaraya dönüüyor. Ne yapacamz bilemiyoruz. Olum Fransada tedavi olabileceini söyledi ama onu Fransaya götürecek, ya da gönderecek durumum yok. Devlet büyüklerimizden Allah rzas için yardm istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git