Hizmet bekliyorlar

Diyarbakır'ın 88 bin nüfuslu Silvan ilçesinin kırsal mahallelerinde yaşanan mağduriyetler vatandaşlara büyük sıkıntılar yaşatıyor.

Haberler 20.11.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaadklar köyün temel ihtiyac olan sorunlar nedeniyle madur olduklarn dile getiren Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Keklikdere (Tewerz) köyü sakinleri, yllardr bitmeyen skntlarnn bir an önce çözüme kavuturulmasn istiyor.

Temel ihtiyaçlar olan içme suyu, kanalizasyon, köprü, yol ve cami konularnda sknt çeken Keklidereliler skntlarnn giderilmesini istiyor.

Köyde yaanan skntlarn her geçen gün daha da çoaldn ve bu nedenle büyük sknt yaadklarn belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek temel ihtiyaçlar olan mahallenin sorunlarnn bir an önce çözülmesi talebinde bulundu.

YATALAK HASTALARIMIZI KUCAKLAYARAK ARABANIN OLDUU YERE KADAR TAIMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Kn yollarn çamur olmas nedeniyle köydeki yatalak hastalarn arabalara kadar tadklarn ifade eden köy sakinlerinden Ercan anl, Benim kardeimin evine giden yol maalesef çok skntldr. Kn çamurdan, yazn tozdan, topraktan geçilmiyor. Özellikle kn yamur yad zaman yerler çamur oluyor ve araç belli bir yere kadar gelebiliyor. çamur nedeniyle bizler yaya bile gittiimizde çok sknt çekiyoruz. Annem 70 yandadr ve o ihtiyar hali ile bu çamurlu yolda gidip gelirken büyük skntlar çekiyor. Amcamn olunun iki tane engelli ve yatalak çocuu vardr. Yol dar ve çamurlu, araçlar evlerin önüne gidemedii için hastalarn kucaklayarak arabann olduu yere kadar tamak zorunda kalyorlar. Yol skntmz 10 yldr devam ediyor ve kimse gelip yollarmz yapmyor. Biz köyümüzün içerisine parke ta veya asfalt döenmesini istiyoruz. dedi.

YAMUR YADII ZAMAN KANALZASYON SUYU EVME KADAR GELYOR

Kanalizasyon kokusundan dolay evlerinde kalamadklarn söyleyen anl, Benim evimin arkasnda dört be tane evin kanalizasyon suyu ve ahrdaki hayvanlarn pislii geçiyor. Altyap olmad için kanalizasyon suyu evimin arkasnda açk bir ekilde geçiyor. Özelikle yazn kokudan dolay evde dahi duramyoruz. Kn ise yamur yad zaman kanalizasyon suyu evime kadar geliyor. Bu da hem hastala hem de kirlilie neden oluyor. Ama altyap olduu zaman kanalizasyon suyu açktan akmaz ve bizler de bu skntlar yaamayz. Yetkililerin sesimizi duymalarn ve yaadmz skntlar bir an önce gidermelerini istiyoruz. ifadelerini kulland.

YETKLLERDEN SADECE HAKKIMIZ OLAN TEMEL HTYAçLARIMIZI GDERMELERN STYORUZ

Bizim köydeki skntlarmzn banda camimizin bakmszl, içme suyu sknts, altyapmzn olmamas ve kanalizasyon sularnn açktan akmas geliyor. Biz buradan yetkililerden ricada bulunuyoruz, bizlere yardm etsinler ve yaadmz bu skntlar gidersinler. Köyümüzdeki camimizin eksiklikleri yaplsn, içme suyumuzun skntlar giderilsin ve köyümüze kanalizasyon yaplarak bu skntlar giderilsin. Biz keyfimiz için bir ey istemiyoruz, sadece hakkmz olan temel ihtiyaçlarmzn giderilmesini, bizlere hizmet edilmesini ve köyümüzde skntsz bir ekilde yaamak istiyoruz. Bizim köydeki skntlarmz çoktur. Yaadmz skntlar anlatmalyz ki bir nebze de olsa belki skntlarmz giderilir. Bu nedenle yetkililerden isteimiz sesimize kulak vermelerini ve bir an önce skntlarmzn giderilmesi için çalmalarn yaplmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git