Hizmetli kadına müdür dayağı!

Yaşlı bakım hizmeti veren kadın: "Kurum müdürünün ev ve odalarını temizlemedim, diye dövdüler" iddiasında bulundu.

Haberler 24.06.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Aile Destek Merkezinin Evde Yal Bakm Projesinde hizmetli olarak çalan Sibel çiftçi (42), kurum odalarn ve kendi evlerini temizlemedii için kurum koordinatörü Z.V. ile usta öretici E.D. ve G.B.nin saldrsna urayp, yaraland iddiasyla polise bavurdu. Annesinin darbedildiini duyunca kuruma gelen Güven çiftçinin (19) de arbedede itildii ve caml kapnn üzerine düüp, yaraland öne sürüldü. Sibel çiftçi Beni kaçak olarak evde çaltryorlar. Gece yarsna kadar sürüyor. Bazen de hakaretlerde bulunuyorlar dedi.

Olay, önceki gün Hazrodaki Aile Destek Merkezinde meydana geldi. Hazro Kaymakaml bünyesindeki Aile Destek Merkezinde, Evde Yal Bakm Projesinde görevli 7 çocuk annesi Sibel çiftçi, kuruma gitti. ddiaya göre, kurumda görevli usta öretici kadnlar E.D. ve G.B., çiftçiye kurumda temizlik yapmasn söyledi, koordinatör V.Z. adl kadn ise kendi evini de temizlemesini istedi.

çiftçi, burada yal bakm hizmetleriyle görevli olduunu, koordinatörün evinde ve kurumda temizlik yapmayacan söyledi. Bunun üzerine çkan tartmada Z.V., E.D. ile G.B., çiftçiyi döverek, yaralad.

Annesinin saldrya uradn örenen Güven çiftçi de kurum binasna gelip, durumu örenmeye çalt. Bu srada kurumdakiler ile çiftçi arasnda arbede yaand. Bu srada çiftçi, caml kapnn üzerine dümesiyle yaraland. çevredekilerin ihbar üzerine adrese gelen salk görevlileri, Sibel çiftçi ve olu Güven çiftçiyi ilk müdahalenin ardndan ambulansla Hazro Devlet Hastanesine götürdü. Sibel çiftçi, tedavisinin ardndan taburcu edilirken, olu Güven ise Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edilip, ameliyat edildi.

PARMAKLARIMI KULLANAMIYORUM, SNR DAMARLARIM KESLM

Hastanede tedavisi süren Güven çiftçi, yaananlar anlatt. çiftçi, yolda yürüdüü srada, birinden annesinin öldürüldüünü duyduunu belirterek, Koarak kurama geldim. Oralara baktm ama annemi görmedim. çeriden sesler geldiini duydum. Annem yerdeydi, burnu kanamt. Gözü de açk deildi. Onu alp, arabaya bindirip, götürecektim. Biri beni itti, uyandm gibi bu haldeydim. ki parmam kullanamyorum, sinir damarlarm kesilmi. Bunlardan ikayetçiyim dedi.

BEN EVLERNDE KAçAK çALITIRIYORLAR

Sibel çiftçi ise kendisine saldranlarn, evlerinde zorla temizlik yaptrdklarn öne sürerek, Beni kaçak olarak evlerinde çaltryorlar. Gece yarsna kadar sürüyor. Bazen de hakaretlerde bulunuyorlar. Hastaneden darp raporu almak istedik ama zorluk çkardlar. Beni darbettiler, burnuma vurdular. Ben u an olumu düünüyorum diye konutu.

Öte yandan Hazro Kaymakaml yetkilileri, olaya ilikin açklama yapmayacaklarn bildirirken, çiftçi ailesinin ikayetine ilikin ilemlerin ise sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git