Hobilerini gelire dönüştürdüler!

Diyarbakırlı kadınlar salgın sürecinde hobilerini gelire dönüştürdü

Haberler 24.03.2021 - 02:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir grup kadn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde edindikleri hobiyi gelire dönütürdü.

Farkl mesleklere sahip kadnlar, salgn sürecinde evlerinde geçirdikleri zaman deerlendirmek için hediyelik eya üretme karar ald.

Evsel ve ahap atklar deerlendirmek isteyen 4 kadn, bir marangozun da desteiyle evlerinde üretime balad.

Daha sonra 50 metrekarelik bir alan atölyeye dönütüren kadnlar, hobi amaçl baladklar ev dekorasyon eyas ve hediyelik üretimini çevreden gelen beeni ve talep üzerine artrd.

Kadnlar, torna ve elektrikli testere gibi aletlerle ürettikleri ürünleri salgn nedeniyle sosyal medya üzerinden sata sunuyor.

TEPKLER OLUMLU

çar merkezinde çalan Zuhal Aytek, hobi amaçl baladklar üretimin bu aamaya geleceini hayal bile etmediklerini söyledi.

Ev dekorasyonu ve mobilya üzerine tasarmlar yaptklarn, hedef kitlelerinin kadnlar olduunu dile getiren Aytek, çevremizde bata bize güvenmeyen insanlar çok oldu. Ürünlerimiz çktkça güzel ürünler., yapabiliyorlar. demeye baladlar. dedi.

Aytek, salgn sürecini bu ekilde deerlendirmek istediklerini anlatarak, Zaten evlere kapanm durumdaydk. Neden olmasn dedik. Bir marangoz aabeyimizin desteiyle baladk ve sata geçtik. Güzel gidiyor. diye konutu.

çÖPE GDECEK MALZEMELER SANATA çEVRDK

Katip Serap Kurt da herkesin evinde olduu dönemde hobilerini üretime dönütürme fikri üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Güzel iler çkarmaya baladk. Sosyal medya üzerinden sata sunuyoruz. Sanata dair ne varsa ortaya koymaya çaltk. Kiiye özel ürünler de üretmeye baladk. diyen Kurt, atölyedeki sobada demledikleri çay eliinde hem üretim yaptklarn hem de kendilerini ziyaret eden kadnlar tevik ettiklerini aktard.

Kurt, 50 metrekarelik bir alana dünyay sdrdk. çöpe gidecek malzemeleri sanata çevirdik. Kadnlara tavsiyem bo durmasnlar. Atl malzemelerden çok güzel ürünler çkyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git