Hububat ve Pamukta Ulusal Akdeditasyon!

Diyarbakır Ticaret Borsasında (DTB) faaliyet gösteren Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuvarı sonuçlarının uluslararası düzeyde geçerli olması için akreditasyon çalışmalarına başlandı.

Haberler 11.09.2017 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTB Bakan Engin Yeil, bölgenin en donanml laboratuvarlarndan birinin borsa bünyesinde bulunduunu belirterek, buradan çkan sonuçlarn uluslararas düzeyde kabul göreceini ifade etti.

Diyarbakr Ticaret Borsasnn (DTB) DTB bünyesinde faaliyet gösteren Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuvar sonuçlarnn uluslararas düzeyde geçerli olmas için akreditasyon çalmalarna baland.

Hububat ve Pamuk Analiz

Hububat, ya kimya ve pamuk analizi bölümlerinin bulunduu laboratuvarda buday ve unda ekstensonraf, farinograf, guluten, sedim, gulutograf, zedelenmi niasta, kül gibi analizlerinin yannda besi kaba yemlerinde ham ya, ham protein, ham seloloz ve ham kül gibi analizlerin de yapldn anlatan DTB Bakan Engin Yeil, Bu laboratuvarmzda yaplan analizlerin uluslararas düzeyde geçerli olmas için akreditasyon çalmalar sürdürüyoruz. ISO 17025 Laboratuvar Akredite çalmalarnn tamamlanmas halinde laboratuvarn yeterli ve geçerli sonuçlar üretebildiini göstererek, dier laboratuvarlara göre saygnlk ve ticari üstünlüünü salayacak. Laboratuvar hizmetlerinden yararlanmak isteyen üyelerimize doru sonuç ve bilgi verecek, müterilerine ise güvence verecektir dedi.

DTB yönetimi karar ald

Yeil, laboratuvar ile ilgili yaplmakta olan bir dier önemli çalmann ise 5300 sayl Kanun ile Yetkili Snflandrc Yetkisinin kazandrlmas olduunu belirterek, Bu yetki ile Lisansl Tarm Ürünleri Depolarnda muhafaza edilecek tarm ürünlerinin analizini yaplacak, ürünün nitelik ve özellikleri belirlenecek, standartlara uygun olarak snflandrlacak ve bu durumu belgelendirilecektir ve böylece bölgemizdeki hububat sektörüne güvence salanacaktr. Yönetim Kurulumuzca alm olduumuz karar dorultusunda yetkili snflandrc Yetkiliinin alnmas konusunda çalmalara balam bulunmaktayz. Gümrük ve Ticaret Bakanlndan alnacak bu yetki ile bölgede lisansl depoculuk yapan üyelerimize yetkili snflandrc laboratuvar hizmeti verilecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git