HÜDA PAR'dan düzensiz göçmenlere ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Diyarbakır Otogarı'nda bekleyen düzensiz göçmenleri ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Haberler 22.06.2021 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakanlndan bir heyet, ülkelerindeki sava, çatma ve isizlik nedeniyle farkl ülkelerden Avrupaya gitmek için Diyarbakra kadar gelip merkez Kayapnar ilçesindeki otogar çevresinde bekleyen düzensiz göçmenleri ziyaret edip skntlarn dinledi.

Diyarbakr Otobüs Terminali civarnda toplanm olan göçmenlerin skntlarn dinledikten sonra açklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, idarecileri mülteciler konusunda hassas olmaya davet etti.

Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle HÜDA PAR Diyarbakr l Tekilat olarak Diyarbakr Otogarnda bekleyen Düzensiz göçmenleri ziyaret ettiklerini belirten Dinç, mültecilerin durumunun içler acs olduunu dile getirerek unlar söyledi:

Corafyamza Demokrasi getireceini söyleyen batnn sömürgeci anlayndan kaynakl buradaki insanlar içler acs durumdadr. Bu sömürgeci zihniyet yllardr slam ülkelerini talan etmektedirler. Burada dinlediimiz mültecilerin ortak bir yönü Müslüman olmalardr. eytanlam bat, bu Müslümanlar yurtlarndan ediyorlar. Bu insanlarn kimisi, yurtlarndan ayrldktan sonra yollarda katlediliyor, sakat kalyor ya da Aylan bebek gibi denizde bouluyor. Bunlarn müsebbibi bat emperyalizmidir. Halbuki kendilerini insan haklarn gözetenler olduklarn söylüyorlar.

BUGÜN HER YERDE MÜSLÜMANLAR MÜLTEC DURUMDAYSA BUNUN SEBEB BATIDIR

Düzensiz göçmenlerin kendi yurtlarndan uzaklarda perian halde olmalarnn batl sömürgeci devletlerin gerçek yüzünü ortaya koyduunu ifade eden Dinç Bugün her yerde Müslümanlar mülteci durumdaysa bunun sebebi batdr. Dünyada ki mültecilerin tümü Müslümanlardan oluuyor. Bu insanlar bu duruma düüren bat hiçbir zaman uygar olmam ve olmayacaktr. Batnn tek bir anlay vardr, o da tüm insanlar kendilerine köle yapmak. dedi.

slam ülkelerine ve vicdan ehli liderlere seslenen Dinç Dünyann her yerinde ki mülteciler Müslüman kardelerimizden oluuyorsa, birlik olup sömürgeci batya kar yaptrm uygulayabilecek admlar atlmal. Dünya veya Birlemi Milletler bir fon hazrlayp bu insanlara yardmc olmallar. Bakn burada ki insanlarn hepsi suçsuz gençlerdir. Sava ve gözyalar ne douracaktr? Bu mülteciler tüm dünyann aybdr. Bu gençlerinde kendilerine ev, i ve yuva kurmalar gerekir. Vicdan ehli olan herkesin bunlara el atmalar lazm. ifadelerini kulland.

HÜDA PARdan düzensiz göçmenlere ziyaret

BU NSANLARIN SOKAKLARA TERK EDLMELER DARECLER VE MÜLK AMRLERN AYIBIDIR

Hükümete ve yetkililere de seslenen Dinç Bu insanlara yardm edilsin. Bunun için ne gerekiyorsa gözden geçirilsin. u an l Göç daresinin mültecilerle ilgili herhangi bir çalmas yok. Bu insanlar burada bekliyorlar. Buraya gelene kadar veya buradan gittikten sonra ne yaptklar ile kimlerin ellerine dütüklerine dair çalmalar yaplmal. Buradaki insanlara sahip çklmad zaman uyuturucu çetelerinin ellerine düebiliyorlar. Özellikle Diyarbakrdaki STK, siyasi parti ve hayrsever insanlarn buradaki kardelerimize yiyecek vermesi takdire ayandr. Diyarbakr halk kendine yakan misafirperverlii yapyor. Bu noktada bizde elimizden geleni yapacaz. eklinde konutu.

HÜDA PARDAN DÜZENSZ GÖçMENLERE ZYARET

Mültecilere barnmalar için yer tahsis edilmesi gerektiini belirten Dinç Diyarbakr idareciler veya mülki amirler buradaki insanlar gecenin souunda, gündüzün scanda sokaklara terk etmeleri ayptr. Bu insanlara bir çadr bile olsa snabilecekleri bir yer ve düzenli yemek yiyebilecekleri ortam ve artlarn salanmas gerekir. Ayrca bu insanlar salgndan dolay bu insanlara salkl bir ortam tahsis edilmesi gerekir, sonuçta salk önemlidir. Bu insanlarnda salkl yaamaya haklar vardr. dedi.

Ana Sayfaya Git