Hünerli eller

El sanatları kursuna katılan kadınlar helva kutularını, ceviz kabuklarını, yoğurt kovalarını sanatsal objeye dönüştürüyor.

Haberler 12.03.2017 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde atk malzemeler el sanatlar kursuna katlan kadnlarn hünerli ellerinde gelire dönütü.

Kzltepe Halk Eitim Merkezi ile çok Amaçl Toplum Merkezi (çATOM) i birliiyle açlan el sanatlar kursunda eitim alan 18 kadn, atl durumdaki helva kutusu, ceviz kabuu ve yourt kovas gibi malzemeleri çöpe atmak yerine onlardan yetenekleri ile sanatsal objeler hazrlyor.

Atk malzemeler geri dönüüme kazandrlrken, kadnlar bu ürünlerin satndan elde ettikleri gelirle elerine destek olmann, genç kzlar da kazancn okul harçl yapmann ve çeyiz paras biriktirmenin mutluluunu yayor.

- Elde ettiim gelirle eime yardmc oluyorum

Kursiyerlerden Sevda Ylmaz, hazrlad ürünlerin aile bütçesine katk sunduunu söyledi.

Aylk kazancnn 200 lira olduunu belirten Ylmaz, Elde ettiim gelirle eime yardmc oluyorum. Mutfak ihtiyaçlar için bu kazanç önemli. Evde bo oturacama burada güzel eyler öreniyoruz. Kazancmz ihtiyaçlarmza katk oluyor. Market ihtiyac olsun kiisel ihtiyaç olsun kendime harcyorum. Ekstradan para kazanyorum. Hem bir eyler öreniyoruz hem de elimize para geçiyor. dedi.

Zeynep Akan, örenci olduunu, hazrlad ürünlerin satndan 300 lira kazandn dile getirdi.

Kazancm eitimim için kullanyorum, kitap alyorum, harçlk yapyorum. çATOM hayatm deitirdi. Hem okuyorum hem de bo vakitlerimi burada deerlendiriyorum. diyen Akan, herkese bu tür kurslara katlmalarn önerdi.

Nesibe Ylmaz, eski ve kullanlmayan malzemeleri deerlendirdiklerini söyleyerek, Kazancmn çeyizime katks oluyor. Burada bulunmaktan memnunum. Burada çaltkça gelirimin artacana inanyorum. Evde bo oturacamza burada çalyoruz. diye konutu.

- Eitimim için bu paray kullanyorum

Örenci olduunu belirten kursiyer Zeynep Akan da kazancn okul harçl yaptn, kitap aldn anlatarak, Eitimim için bu paray kullanyorum. Herkese tavsiye ediyorum. çATOM ile hayatm deiti. ifadelerini kulland.

Kursiyerlerden Yüsra Ylmaz, Açköretim Fakültesinde okuduunu, bo zamanlarn deerlendirmek için kursa kayt yaptrdn söyledi. Kursa katld için mutlu olduunu ifade eden Ylmaz, yaptklar çalmalardan para kazandklarn dile getirdi.

Kurs öretmeni Meltem Özmen, evde atlacak malzemeleri kursta kullanarak çeitli ürünler hazrladklarn aktard.

Özmen, Helva kutularnda kutu, makarnalardan vazo ve biblo, ceviz kabuklarndan uur böcekleri, artk perdelerden gelin damat barda, yourt kovalarndan deterjan kutular yapyoruz. Örencilerin elinde olan imkanlar deerlendiriyoruz. sözlerine yer verdi.

çATOM Sorumlusu Nuray Akda Yldrm, merkezde 35 kurs bulunduunu aktard. El sanatlar kursunda atk malzemelerden hazrlanan ürünleri Mardin ve Kzltepedeki maazalarda sata sunduklarn dile getiren Yldrm, Ürünleri satp örencilerimize katk salyoruz. Hem evlerine hem kendilerine katk salyorlar. diye konutu.

Kzltepe Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, ilçede kadnlara yönelik sosyal, kültürel ve mesleki kurslar açtklarn söyledi.

Kurslara youn talep olduunu ifade eden Gökdemir, Kursta atl durumda olan malzemeler geri dönüüme kazandrlyor. Kadnlar ürünleri satarak harçlklarn çkaryor. Bu ekilde ayn zamanda çevreyi de korumu bulunmaktayz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git