Huzur ortamı turist getirdi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lıların kazdığı çukurlar ve düzenledikleri saldırılar nedeniyle durma noktasına gelen turizm, huzurun tesis edilmesi ve yapılan çalışmalar sayesinde yeniden canlanmaya başladı.

Haberler 05.09.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde, çukur terörü nedeniyle durma noktasna gelen turizm, huzurun tesis edilmesi sayesinde yeniden canlanyor.

Diyarbakrn Sur ilçesinde, PKKllarn kazd çukurlar ve düzenledikleri saldrlar nedeniyle durma noktasna gelen turizm, huzurun tesis edilmesi ve yaplan çalmalar sayesinde yeniden canlanmaya balad.

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sonucunda huzurun saland ilçeye gruplar halinde turist geliyor.

Irakn Kerkük kentinden gelerek, stanbul, zmir, Antalya, Mersin ve Gaziantepi gezen, ardndan Sura geçen turist grubunu arlayan Demir Otel Genel Müdürü Ömer Yüksel, terör saldrlarnn turizmi olumsuz etkilediini söyledi.

Surun terör ve çukurlarla anlmasndan dolay gerek yerli gerekse yabanc turist açsndan zor zamanlar geçirdiklerini aktaran Yüksel, Artk buraya gelmek isteyen turist kafilelerimizde art bekliyoruz. Sur bölgesi tarihi, doas ve kültürüyle büyük bir potansiyele sahiptir. nsanlarn hiçbir tedirginlik yaamadan, rahat ve huzurlu bir ekilde buralar görmelerini arzuluyoruz. u anda güvenli, huzurlu bir ortam var. Buraya gelmek isteyen yerli, yabanc tüm misafirlerimizi arlamaktan mutluluk duyacaz. dedi.

Terör olaylar nedeniyle büyük tur operatörlerinin bölgeyi lokasyonlarnn dna çkardklarn belirten Yüksel, artk böyle bir sorunun olmadn, tur operatörlerinin gönül rahatlyla turistleri ilçeye getirebileceklerini vurgulad. Yüksel, Tur operatörlerinin artk bu bölgeyi de lokasyonlarna alacaklarn umut ediyoruz. ifadesini kulland.

- Gelen bir daha geleceini söylüyor

Turist kafilesini getiren Irakl tur operatörünün sorumlusu Nadia Enver Merdan da 38 kiilik grupla Kerkükten kente geldiklerini söyledi.

Daha önce de Diyarbakra geldiklerini ama güvenli bulmadklarn ve tedirginlik olduklarn anlatan Merdan, imdi ise çok güvenli bir ortamla karlatklarna dikkati çekti. Merdan, öyle konutu:

Diyarbakr, güzel, tarihi bir ehirdir, baya geliti. Getirdiimiz turist kafilesi ehri çok beendi. Geç saatlere kadar insanlar darda. ehir güvenli oldu, güzel oldu. Herkes bambaka oldu. diyor. Kente daha önce de turistlerimiz geldi fakat imdi Buraya tekrar tur yap. diyorlar. Gelen bir daha geleceini söylüyor. Ben Diyarbakr bambaka gördüm, çok beendim.

Önümüzdeki ay 45 kiilik bir ekiple tekrar Türkiyeye geleceklerini, Diyarbakr, Gaziantep ve anlurfay ziyaret edeceklerini belirten Merdan, ülkelerine döndüklerinde kentin güzelliklerini anlatacaklarn da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git