Huzuru bozanlara destek vermeyin!

Bakan Arslan, "Lütfen huzurumuzu bozacak eylemlerin içinde bulunmayın. Lütfen Almanya'da şurada burada teröristleri, terör örgütlerini destekleyerek, bu bölgenin huzurunu kaçıracak eylemlere destek vermeyin" dedi.

Haberler 18.09.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Bakan Arslan, ilk olarak beraberinde AK Parti milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ile Diyarbakr Havaliman kavanda yürütülen çalmalarla ilgili incelemelerde bulundu. Daha sonra Valilie geçen Arslan, Vali Hasan Basri Güzelolu ile görütü. Görüme sonras açklama yapan Bakan Arslan öyle dedi;

Terör, dünyann neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu. O nedenle Almanya bata olmak üzere bütün ülkelerden istirhammz, mücadeleyi ortak vermemiz lazm. Dünyann neresinde olursa olsun, dünyann neresinden gelirse gelsin. Lütfen huzurumuzu bozacak eylemlerin içinde bulunmayn. Lütfen Almanyada urada burada teröristleri, terör örgütlerini destekleyerek, bu bölgenin huzurunu kaçracak eylemlere destek vermeyin

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Terör, dünyann neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu. O nedenle Almanya bata olmak üzere bütün ülkelerden istirhammz, mücadeleyi ortak vermemiz lazm. Dünyann neresinde olursa olsun, dünyann neresinden gelirse gelsin. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Bakan Arslan, ilk olarak beraberinde AK Parti milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ile Diyarbakr Havaliman kavanda yürütülen çalmalarla ilgili incelemelerde bulundu. Daha sonra Valilie geçen Arslan, Vali Hasan Basri Güzelolu ile görütü.

Bakan Arslan, burada gazetecilere yapt açklamada, kentte bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi. Bakanlk olarak ilde birçok çalma yürüttüklerini, u anda fiilen devam eden 10 projelerinin olduunu ifade eden Arslan, Bunlarn yaklak bedeli 2 milyar lira ve bunun 800 milyonluk ksmn u ana kadar harcam durumdayz. Kalan bölümünü de bu yl, önümüzdeki yl ve 2019da bitecek projelerimiz kapsamnda inallah harcam olacaz. diye konutu.

- Karayolu projelerinin bitirilmesi için

Diyarbakr ve çevre illerle olan karayolu balantlaryla ilgili yürütülen çalmalara deinen Arslan, unlar kaydetti: Diyarbakrn kalknmas, ülkemizin güney dousunun kalknmas ve ülkemizin ekonomisinin büyümesi anlamna geliyor. Biz son 15 ylda Diyarbakrda sadece Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl olarak 3 milyar 375 milyonluk yatrm yapm durumdayz. 2002 ylndan önce 80 ylda 2,5 kilometre scak asfalt yaplmken bugün 225 kilometre scak asfalt var. 44 kilometre bölünmü yol varken bunu 412 kilometreye çkarttk. Bununla yetinmiyoruz, yetinmeyeceiz. Amacmz Diyarbakr bölünmü yol ve scak asfaltla balamak ki bu konuda bütün çalmalar son aamaya geldi.

- Diyarbakrn her yere eriimini çok önemsiyoruz

Bin yldr bu corafyada birlik, beraberlik ve kardelik içinde yaandna iaret eden Arslan, bunu çekemeyenlerin, buradan kaynakl ülkeyi zayf düürmek isteyenlerin birlie, beraberlie halel getirmek için bo durmadn vurgulad. Allaha ükür Diyarbakrl da ülkemiz insan da bu birliin ve beraberliin ne anlama geldiini bildii için bin yldr buna sahip çkyor. En son 15 Temmuzda da buna sahip çkt. diyen Arslan, öyle devam etti:

Bu birliin, beraberliin öneminin de bilinciyle bu corafyada parlayan yldz Diyarbakr da, bu bölgeyi de çok daha ileriye tayacak çalmalar yürütüyoruz, yürütmeye de devam ediyoruz. O yüzden Diyarbakrn karayollaryla, bölünmü yollarla, scak asfaltla her yere eriimini çok çok önemsiyoruz. O yüzden Diyarbakrda çok modern ylda 5 milyon yolcunun eriimini salayacak bir terminal kazandrm olduk. Ylda 200 bin kii seyahat ederken, bugün ylda 2 milyonun üzerinde insanmz seyahat ediyor. Bu konuda çok önemli mesafeler aldk, almaya da devam ediyoruz.

Kentte haberleme ile ilgili gerçekletirilen yatrmlara deinen Arslan, sözlerini öyle sürdürdü: Geni bant internet abonesi hiç yokken bugün 909 bin kii abone oldu. Bu önemli. Fiber optik altyap özellikle bin 323 kilometreden, 5 bin kilometrenin üzerine çkarld. Buna bal olarak da özellikle ADSL bal internet hizmeti götürdüümüz okul says da 599a yükseldi. Onu da inallah arttrmaya devam edeceiz. Yine bölgenin ulam ve eriim kalitesini arttrmaya yönelik mobil baz istasyonlarn 137den 2 bin 168e çkardk. Nüfusu az olan ve telefonlarn iyi çekmedii yerlere de 4.5 G kalitesinde hizmet götürülmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Bu baz istasyonlarn yerli ve milli olarak Türkiyede imal ettik. Hazrlklar devam ediyor. nallah ülke genelinde bin 799 noktaya da 4.5 G seviyesinde hizmeti götürecek çalmay balattk. Diyarbakrda telefon çekme kalitesi düük olan yerlerde bu çalmalar devam ettiriyoruz.

- Terör dünyann neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu

Sadece Diyarbakrda deil Türkiyenin bir çok ilinde büyük projeler yaptklarna deinen Arslan, öyle konutu: Uluslararas tama koridorlarn tamamlyoruz. Dünya ticaretini Türkiye üzerinden hedef pazarlara ulalr hale getiriyoruz. Bu konuda çok ciddi mesafeler katedildi. te tam da önemli cümle bu dünya ticaretinin Türkiye üzerinden tanmas ve burada oluan katma deerin Türkiye üzerinden Türkiyenin geliri olarak Türkiyede kalmas. Bu birilerini çok rahatsz etmeye balad. Onun için de Türkiyede yaplan bütün büyük projeleri engellemeye yönelik açklamalar vard. Üçüncü köprü dursun. Üçüncü havaliman dursun. stanbul-zmir dursun. Bunlar niye yaplmasn? çünkü bunlar Türkiyenin güçlenmesi anlamna geliyor. Onunla da yetinmediler, Türkiyenin birliine, beraberliine, kardeliine halel getirecek her türlü hainlii yapyorlar, yapmakla da yetinmiyorlar her türlü maay kullanyorlar ama Allaha ükür insanmz onlara ders veriyorlar.

Terörle hangi ülkede olursa olsun mücadele edilmesi gerektiine dikkati çeken Arslan, Türkiyenin birlii, beraberlii ve kardelii bozulsun diye Almanyada urada, burada her türlüü hainlii, her türlü teröre, teröriste destek veriyorlar. Niye? Terör, dünyann neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu. O nedenle Almanya bata olmak üzere bütün ülkelerden istirhammz, mücadeleyi ortak vermemiz lazm. Dünyann neresinde olursa olsun, dünyann neresinden gelirse gelsin. ifadelerini kulland.

- Terör de varsa topyekun mücadele edilmeli

Arslan, Türkiyenin Suriyelilere kucak açt gibi bugün de Arakandaki mazlumlara topyekun destek olmaya çaltn belirterek, Biz maduriyet varsa topyekun mücadele edilmeli. diyoruz. Birileri bir yerlerde açlktan ölüyorsa da terör de varsa topyekun mücadele edilmeli diyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyenin kalknmasnn ve gelimesinin kesintisiz ekilde devam etmesi için gereken bütün projeleri yaptklarn dile getiren Arslan, dünya çapndaki projelerin sadece stanbul, çanakkale, zmir veya Ankarada yaplmadn aktard. Diyarbakr, Batman, rnak ve Karsta da projeler uyguladklarn anlatan Arslan, bunlarn hepsinin birbirini destekler, bölgesel kalknmay getirecek projeler olduunu söyledi.

- Bölgenin huzurunu kaçracak eylemlere destek vermeyin

Arslan, konumasn öyle tamamlad: Dünyadaki herkese diyoruz ki Brakn Diyarbakr geçmiteki gibi huzurun bakenti olmaya, bölgenin lokomotifi olmaya devam etsin. Diyarbakrn gelimilii, kalknml etrafndaki illere sirayet etmeye devam etsin. Birliimize, beraberliimize, kardeliimize lütfen el uzatmayn. Ortal kartrmaya çalmayn. nsanmz bin yldr bu tuzaklara dümedi, dümeyecek. 15 Temmuzdaki gibi dinine, diline, etnik yapsna, rkna, mezhebine bakmadan millet olma uuruyla ülkemizin istikbali ve istiklali söz konusu olduu zaman meydanlara iniyoruz. Bundan sonra da gerekirse ineriz. Lütfen huzurumuzu bozacak eylemlerin içinde bulunmayn. Lütfen Almanyada urada burada teröristleri, terör örgütlerini destekleyerek, bu bölgenin huzurunu kaçracak eylemlere destek vermeyin. Suriyede karklk çkarmak isteyen, Türkiyenin huzurunu bozmak isteyenlere destek verip, lütfen o insanlar daha fazla madur etmeyin. Bölgenin de bölgemizin de huzura, bara, kardelie ihtiyac var. Bu mesaj özellikle Diyarbakrdan vermek istedim.

Balar ilçe kongresine katld

Kentteki temaslarn sürdüren Arslan, katld AK Parti merkez Balar ilçesi 4. Olaan Kongresinde, dünyadaki mazlumlarn, madurlarn, ezilenlerin, balarn kaldrmasnlar diye tepesine inilenlerin hepsinin beklentisinin Türkiyenin daha da güçlenmesi olduunu söyledi. AK Partinin Türkiyenin bu davasnda bayraktar olduunu ve dünya mazlumlarnn beklentisinin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sözünün dünya kamuoyunda daha etkili olmas yönünde olduuna iaret eden Arslan, çünkü o söz ne kadar etkili olursa, karlk bulursa bu Türkiyenin gelimesi, büyümesi anlamna geldii gibi dünyadaki mazlumlarn ve madurlarn umudunu devam ettirmesi anlamna geliyor. deerlendirmesinde bulundu.

Partililerin karar, duruu, desteinin sadece kendileri için deil dünya için önemli olduuna vurgu yapan Arslan, dünyadaki mazlumlarn ve madurlarn omuzlarna yükledii sorumluluun bilinciyle gece gündüz çalarak, ülkeyi daha da ileriye tamaya mecbur olduklarn ifade etti.

Bu corafyada birlik, beraberlik, kardelik içinde yaayarak bu topraklarn kymetinin farknda olduklarn belirten Arslan, dünyann Türkiyenin içinde bulunduu corafyann kymetini bildiinden oyunlarla kendilerini bir birine düürmeye çaltn ancak bu tuzaklara dümediklerini ve dümeyeceklerini belirtti.

Arslan, unlar kaydetti: Bizim hesabmz kavga deil kendisi, milleti, devleti ve kurumlaryla bark bir Türkiyeyi dünyann daha da üst sralamalara tamaktr.

ongreye Bakan Arslann yan sra, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensariolu, AK Parti MKYK üyesi Mehmet Emin Ylmaz, AK Parti l Bakan Muhammed Dara Akar, Balar lçe Bakan Erkan Gezer ve partililer katld. Kongre sonunda ilçe bakan Erkan Gezer güven tazeleyerek yeniden ilçe bakan seçildi.

Ana Sayfaya Git