İbretlik Hikayeler

Diyarbakır ÇEMATEM'de tedavi gören gençler, arkadaş ortamında uyuşturucu kullanmaya başladıklarını belirterek, akranlarına uyarılarda bulundular.

Haberler 25.07.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda uyuturucu kullanan gençler, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi çocuk ve Ergen Madde Bamll Tedavi Merkezinde (çEMATEM) tedavi görüyorlar.

Yalar 15 ile 17 arasnda deien gençler, uyuturucuya balamalarndaki en büyük etkenin arkada ortamlar olduunu belirterek, hayatlarnn uyuturucuyla karartldn söylüyorlar.

çEMATEMde tedavi gören E. D. (18), önce sigara içmeye baladn ardndan da uyuturucuya altn söyledi. E. D, Her ey 17 yanda balad. Önce sigara sonra uyuturucuya baladm. Her ey arkada ortamndan kaynaklanyor. yi ve kötü arkada var. Park ortamndakiler ve sokak aralarndakilerden uzak durmalar lazm. Yoksa hayatlar kararr. Madde kullanan bir insan en bata aile ile sknt yaamaya balar. dedi.

Arkadam madde çkard, Bunu at, her eyi unutursun dedi

Uyuturucu kullanmaya balad zaman anlatan E. D, unlar söyledi: Arkadam bana, Gel, beraber bir yerlerde oturalm. dedi. Gittik, sonra bir madde çkard. Bunu at, çok güzel. Her eyi unutursun. dedi. Yarm yarm hap attk, kendimizden geçtik ve her eyi unuttuk. Daha sonra günde 10 adet atmaya baladm. Skntlar balad, ailemle insanlardan souma, sklma Sanki insanlar sana hakaret ediyor gibi oluyordu.

Uyuturucu sizi çevrenizden uzaklatrr

Uyuturucu satn almak için hrszlk yapmaya baladn ifade eden E. D, u an tedavi görüyorum. El ii yapyoruz, spor yapp, yüzmeye gidiyoruz. Resim çiziyoruz, uralacak eyler olduu için aklmzdan çkyor. En bata madde kullanan biri hrszlk yapar. Yapmam. demesin, yapar. Bunu en iyisi kendinden bilir. Tabi, para olmad için yapyorsun, aslnda para yetmiyor. Uyuturucu sizi çevrenizden uzaklatrr. Ailenizle skntlar yaattrr. Siz bunun farkndan olmazsnz ama gerçekten çok kötü bir ey. En büyük sknty ailemle yaadm. Eve gidince kendinde deilsin ve içmek istiyorsun, vermeyince para çalmaya balarsn. eklinde konutu.

lk bata esrar içtim, devam geldi

Kullanmaya balad uyuturucu nedeniyle okulu brakp, hrszlk yaptn belirten A. T. (17) ise yaadklarn öyle anlatt: 3 senedir uyuturucuya baladm. lk bata arkadalar bizi çard, Gelin, beraber oturalm. dediler. Sokak arasnda arkada maddeyi çkard, içmemizi istedi. Biz de içtik, çok pimanz. lk bata esrar içtim, devam geldi. çtikten sonra krize girdim. çok pis bir ey. Madde içince evdekilere bulayorum, onlarla kavga ediyorum. Bu madde yüzünden lise birde okulu braktm.

Allah kimseyi düürmesin

çeitli etkinlikler yaparak, çEMATEMde tedavi gördüünü dile getiren A. T, Sabah 07.30da tedavimizi alyoruz. Akam da 19.30da alyoruz. Allah raz olsun, hocalarmz da çok iyidir. Bizim brakmamz için ellerinden gelen her eyi yapyorlar. Resim yapyoruz, boncuk yapyoruz, akamlar top oynuyoruz, havuza gidiyoruz, hocalarmzla müzik yapyoruz. Tüm abi ve kardelerime içmemelerini tavsiye ediyorum. Allah kimseyi düürmesin, dümann bile düürmesin. çen olursa çok piman olur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git