İç mimarlık fuarı Eylül’de

Türkiye'de ilk kez Diyarbakır’da İç Mimarlık Forum ve Fuarı düzenlenecek.

Haberler 17.04.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 11-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ç Mimarlk Forum ve Fuar için tantm toplants gerçekletirildi. Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas toplant salonunda düzenlenen tantm toplantsna DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, TOBB Türkiye Fuarclk Sektör Meclisi Bakan ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Bakan Cihat Alagöz, TMMOB ç Mimarlar Odas Genel Bakan Emrah Kaymak, TMMOB ç Mimarlar Odas Denetleme Kurulu Bakan brahim Our katld.

EYLÜL DE FUARI AçIYORUZ

DTSO Bakan Kaya, pandemi nedeniyle fuarcln durduu, ekonomik yaamn duraksamaya girdii bir süreçte çalmalarn sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. 10 bin yllk bir geçmii ve kültürüyle bilinen Mezopotamya corafyasnn 33 medeniyete ev sahiplii yapm kadim kenti Diyarbakrda ilkleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Kaya, 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde yapacamz ç Mimarlk Forum ve Fuar bu anlamda bir ilk. On binlerce ylda ekillenen kültürel mirasn bizlere salad frsatlarla yeni yaam alanlarmz çok daha iyi planlamamz mümkün. Bu frsat iç mimari alanlarmz tasarlarken de kullanabiliriz. Dolaysyla iç mimarlk sektöründe çalan bütün herkesi fuarmzda görmek isteriz. Yerel ve uluslararas alanda çalmalar yapan birçok firmann yer almasn beklediimiz fuarmzla bölgesel ve ulusal kalknmamza da destek vermeyi hedeflemekteyiz dedi.

ç MMARLIK FUARI

TOBB Türkiye Fuarclk Sektör Meclisi Bakan ve ALZ Grup Yönetim Kurulu Bakan Alagöz de, Türkiyede ilk kez düzenlenecek olan Türkiye ç Mimarlk Forumu ve Fuarn Diyarbakra kazandrdklarn belirtti. Alagöz, Medeniyetlerin beii, ülkemizin kadim ehri, bölge ekonomisinin çekim merkezi Diyarbakra ilklere ev sahiplii yapmak yakr. Forum ve fuarmz kapsamnda ülkemizin dört bir tarafndan 750nin üzerinde iç mimar konuk edeceiz. Konuk iç mimarlarla i balants kurmak isteyen, ülkemizin ve bölgemizin inaat müteahhidi, inaat malzemesi, mobilya, aydnlatma dekorasyon ürünleri üreticisi firmalarna fuarmzda katlmc olarak yer verme hedefindeyiz. Fuarlarmzn bölge ve ülke ekonomimize hayrlara vesile olmasn diliyorum. Fuarlarmza büyük destek olan Diyarbakr Valimiz Münir Karaloluna, Diyarbakrn yalnzca bölgemizin deil ülkemizin en önemli fuarclk ehirlerinden biri haline dönütürülmesi vizyonuyla fuarlarmza liderlik eden Diyarbakr TSO Bakanmz Mehmet Kayaya teekkür ediyorum diye konutu.

BÜYÜK BR POTANSYEL

TMMOB ç Mimarlar Odas Genel Bakan Emrah Kaymak ise, Dou ve Güneydou Anadolunun incisi olan ve çok büyük bir potansiyele sahip Diyarbakrn bölgedeki önemini biliyoruz. Diyarbakrn kent tarihi ile odamzn meslekteki tarihi bütünletii için Diyarbakrda iç mimarlk forum ve fuarn düzenlemeye karar verdik. Tasarmc ve iç mimarlar beseleyebilecek çok büyük bir kültürel zenginlie sahip bir corafyadayz. Bu organizasyonun burada gerçekletirilmesinin tasarmclarn geleneksel, geçmiten gelen birikimi almasna katk salayacana inanyorum. Meslek odas olarak bütün üyelerimiz ve sektör bileenlerimizle birlikte Diyarbakrda böyle fuar gerçekletirmenin heyecann yayoruz. eklinde konutu.

Yaplan konumalarn ardndan forum ve fuar için Mezopotamya Fuarclk, TMMOB ç Mimarlar Odas ve ALZ Grup arasnda i birlii protokolü imzaland.

Ana Sayfaya Git