İçimiz kan ağlıyor

Diyarbakır annelerinin,dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 23.06.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 294. gününe girdi.

çM KAN ALIYOR

Oturma eyleminde yer alan annelerden Songül Altnta, yapt açklamada, PKKl teröristlerin kaçrd olu Müslümü almadan oturma eylemini sonlandrmayacan söyledi.

Kaçrlan olunun önce HDPye, ardndan daa götürüldüünü aktaran Altnta, öyle konutu:

6 yldr çocuumun peindeyim. PKK olumu kaçrd. PKKdan olumu istiyorum. Bu zulme son versinler, yeter artk. 6 yldr kan alyoruz. Hayatmz kalmad. Ne bayramlarmz ne Anneler Günü ne de Babalar Günümüz kald. 294 gündür eylemimizi devam ettiriyoruz. Sonuna kadar da buradayz. Bir yere gitmiyoruz. Ben yavrumu istiyorum. çim kan alyor. Onun bana anne deyiini çok özledim. Yeter artk, bu zulmü bitirsinler. Bizden ne istiyorlar? Bu çocuklardan ne istiyorlar?

çOCUKLARIMIZI STYORUZ

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn da evlat nöbetine, çocuklarna kavuana kadar devam edeceklerini söyledi.

Evlatlarna kavumak için 294 gündür eyleme devam ettiklerini aktaran Aydn, HDPye tepkisini öyle dile getirdi:

294 gündür, bu halkn çocuunu çalan partinin önündeyiz. Geçenlerde HDP vekilleri ve yöneticileri burada halay çekiyorlard. Hiçbir ey olmam gibi davrandlar. Ey HDP, sizin demokrasi anlaynz bu kadar mdr? Burada bekleyen ailelerin sorunlarn gidermeden neden sizler burada halay çekiyorsunuz? Sizin demokrasi anlaynz bu mudur, ey HDP? Siz böyle mi halk temsil edeceksiniz? Halkn 14-15 yandaki çocuklarn daa göndererek mi burada temsil edeceksiniz?

Ana Sayfaya Git