İçkale misafirlerini ağırlıyor

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir ziyarete kapatılan Sur ilçesindeki tarihi İçkale yeniden kapılarını açtı.

Haberler 05.06.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad normalleme admlar kapsamnda yeniden ziyaretçi kabul edilen Diyarbakrn ilk yerleim alan ve yönetim merkezi olan 72 bin metrekarelik alana sahip, 20 burç ve 4 kapnn yer ald çkale ile Hz. Süleyman Camisi ve 27 sahabe türbesinde hareketlilik yaanyor.

lçe Hfzsshha Kurulu kararyla maske takma zorunluluu ile ziyarete açlan çkaleye gelenler tarihi bir ortamda açk havada sosyal mesafe kuralna göre geziyor, Hazreti Süleyman Camisinde dua ediyor.

Tarihi mekann ziyaretçileri arasnda d çekim için çkaleyi tercih eden gelin ve damatlar da bulunuyor.

Üç AYDIR KAPALIYDI, ÖZLEMN çEKYORDUK

Vatandalardan Vasfiye Karaka (55), sahabelerin de metfun olduu Hazreti Süleyman Camisi ve çkalenin ziyarete açlmasndan mutlu olduklarn söyledi.

Karaka, mekann özel bir yer olduuna iaret ederek, çocuk yalarda da buraya geliyorduk. Maneviyat bizim için çok. Üç aydr kapalyd, özlemini çekiyorduk. Ara ara gelip burada dua ediyoruz. Kapnn açk olduunu görünce ziyarete geldim. dedi.

Tarihi mekan Batmandan ailesiyle ziyarete geldiini ifade eden ehmus Yldrm, Burann kapal olmas bizi üzüyordu. Duamz ettik, gezdik, gidiyoruz. Koronavirüsün sona ermesi için de dua ettik. nallah tez zamanda ülkece bu virüsten kurtuluruz. diye konutu.

Mekiye Aslan (57) da çkale veHz. Süleyman Camisinin açldn örenince buraya gezmek için geldiini anlatarak, koronavirüsün bitmesi için dua ettiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git