İçkalede satranç

Diyarbakır'da tarihi İçkale'de "Geleneksel Satranç Turnuvası" düzenlendi

Haberler 25.10.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde Geleneksel Satranç Turnuvas gerçekletirildi.

Sur Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakr l Temsilciliince çkale Müze Kompleksinde gerçekletirilen ve 2 gün sürecek turnuvaya, Türkiyenin 15 kentinden 96 sporcu katld.

Yetikin, genç ve çocuk olmak üzere 3 kategoride gerçekletirilen turnuvann sonunda dereceye girenlere ödül verilecek.

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, turnuva öncesi alanda inceleme yaparak bir çocukla satranç oynad.

çiftçi, gazetecilere yapt açklamada, Sur ilçesinin 7 bin yllk tarihiyle Türkiyenin en önemli ilçelerinden biri olduunu söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana sosyal aktiviteler ve programlarla ilçenin deerlerini, kültürünü ve tarihini tantmaya çaltklarn belirten çiftçi, gençler ve çocuklarla ilgili de çalmalar yapmaya gayret ettiklerini kaydetti.

DYARBAKIRDA FARKINDALIK OLUTURMAK STEDK

Ulusal bir turnuva düzenlediklerini ifade eden çiftçi, öyle dedi:

15 ilden gelen bu sporcularla Diyarbakrda farkndalk oluturmak istedik. Aileleri ile beraber gelen sporcularmz hem Diyarbakrn tantmna hem de güzellikleri paylama noktasnda önemli bir farkndalk oluturacak. Amacmz bu ehrin normallerini tüm dünya ile paylamak. 6 yl önce kötü anlarla anlm bu güzel mekan hak ettii deerlerle tantrmak istiyoruz.

Diyarbakrn tarihi, kültürü, medeniyeti ve deerleriyle Türkiyenin en özel ilçelerinden biri olduunu dile getiren çiftçi, Diyarbakrn 5 milyon turisti arlama potansiyeline sahip bir il ve ilçe olduunu düünüyorum. Bu potansiyele ulama noktasnda her geçen gün gayret içerisindeyiz. diye konutu.

çiftçi, turnuvaya katlan sporculara baar diledi.

Ana Sayfaya Git