İcralar kaldırılsın zararları gideririm

Saadet zinciri ile 200 milyonluk vurgun yapan kuyumcu: İcra kaldırılsın, zararları gidereceğim.

Haberler 31.12.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda, Paranz ileterek, size banka faizinin çok üzerinde kar pay verelim diyerek saadet zinciri modeliyle esnaf, emniyet ve yarg mensubuyla birçok kamu çalannn birikimlerini toplayp 200 milyon TLlik dolandrclk yapt iddiasyla yarglanan tutuksuz sank, kuyumcu Zülküf Ortaç, Arsamz var, icrann kaldrlmas durumunda müteahhitle anlap zararlar gidereceim dedi.

Kayapnar ilçesi Diclekent Bulvarndaki kuyumcuya esnaf, i insan ve çeitli meslek gruplarndan kiiler, yatrm vaadiyle para ve ziynet eyas emanet etti. ddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf Ortaç, aabeyi Zülfikar Ortaç ve Serdar Adgüzel, 200 milyon TL deerindeki para ve ziynet eyasyla ortadan kayboldu. Paralarn emanet ettikleri kiilerden haber alamaynca dolandrldklarn düünen 51 kii, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ikayet etti. ikayeti inceleyen savclk, kimlikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas için gözalt karar çkard.

350 YIL HAPSLE CEZALANDIRILMALARI STEND

Topladklar 200 milyon TL ile ortadan kaybolduktan bir süre sonra gözaltna alnan 3 üpheli, tutukland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan iddianamede, sanklar hakknda, Tacir veya irket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandrcl suçundan sanklarn, her madura kar, ayr ayr, dolandrclk suçundan toplam 350 yl hapisle cezalandrlmalar istendi. HSK müfettileri de 2 kez Diyarbakra gelip dosya üzerinde inceleme yapt.

ZARARLARI GDERECEM

Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann 5inci durumasnda tutuklu sanklardan Zülfikar Ortaç ile tutuksuz sank Zülküf Ortaç, durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld. Tutuklu sank Serdar Adgüzel ise durumada hazr bulundu. Durumada söz alan tutuksuz sank Zülküf Ortaç, 8 aydr salverildii için, herkesin gelip kendisiyle görüebileceini, kendilerine ait bir arsalarnn olduunu, bu arsada icrann kaldrlmas durumunda müteahhitle anlap buray deerlendirerek gerçek madurlarn zararlarn gidereceini ifade etti. Tutuklu sanklar Zülfikar Ortaç ve Serdar Adgüzel de suçlamalar redderek tahliyelerini talep etti.

TUTUKLANMASINI STEDLER

Durumaya katlan mütekiler ve avukatlar ise zararlarn karlamas için serbest braklan Zülküf Ortaçn bu yönde bir giriimde bulunmadn ifade ederek, yeniden tutuklanmas talebinde bulundu. Madur avukatlarndan Mahmut Eren, Zülküf Ortaç hakknda Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde rüvet suçundan görülmekte olan bir dosya olduunu ve bu dosyann incelenmek üzere mahkemeye getirtilmesini talep etti.

DURUMA ERTELEND

Talepleri deerlendiren mahkeme heyeti, avukat Mahmut Erenin Zülküf Ortaç hakknda Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde rüvet suçundan görülmekte olduunu söyledii dosyann esasna katk salamayaca gerekçesiyle reddederken, tutuklu sanklarn tutukluluk halinin devamna karar verip, durumay 18 Mart 2022 tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git