İdamlar telin edildi!

Mısır'da cunta mahkemesi tarafından 12 alimin idam kararının onanması Diyarbakır'da düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi, başta Türkiye'deki yöneticiler olmak üzere İslam ülkelerine çağrıda bulunuldu.

Haberler 03.07.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakf, Msrda cunta mahkemesi tarafndan 12 alimin idam kararnn onanmasn telin amaçl Diyarbakrda Cuma namaznn ardndan Ulu Camii önünde kitlesel basn açklamas düzenledi.

Halkn geni katlm gösterdii kitlesel basn açklamalarnda, idamlar onanan alimlerin fotoraflarnn da bulunduu damlara Dur De ve Müslüman Kardelerin damlarn Durdurun yazl pankartlar açld.

Basn açklamas Peygamber Sevdallar Vakf sözcüsü Yahya Ora okudu.

Açklamasna, brahim suresi 42nci ayetindeki, Sakn, Allah zalimlerin yaptklarndan habersiz sanma! Allah, onlar ancak gözlerin dehetle bakakalaca bir güne erteliyor. buyrua atfta bulunarak balayan Ora, insanln ilk dönemlerinden bugüne hak ve batl savann hep var olduunu dile getirdi.

Ora, Kabilin, kardei Habili katletmesiyle balayan zulüm süreci maalesef günümüze kadar gelmitir. Sapm, azgnlam, nefsinin kölesi, eytann avenesi olmu insanlar, Allaha isyanda snr tanmamtr. Zulmederek abad olacan zannedenler, insanl felakete sürüklemi, dünyay karanla mahkm etmitir. Zulüm bugüne dein diyar diyar dolam, mazlum ve masum insanlar hayattan koparmtr. Ve maalesef yüzyllardr devam eden bu süreçte mustazaflar ezilmeye devam etmektedir. dedi.

Son çalarda gerek bulunduumuz topraklarda gerekse fiziki olarak bizden uzakta olan corafyalarda yaanan zulmün ar- alay titrettiini ifade eden Ora, farkl corafyalarda güçlülerin zayflar sömürmeye, köleletirmeye devam ettiini, bu zulme direnen iman ehli Müslümanlarn da hedef tahtasna oturtulduunu vurgulad.

Ora, slam, zulme direniin kaynadr ve Mümin de bu mücadelenin neferidir. Bu sebeple Müminler dünya müstekbirlerinin hedefi olmaktadr. Zulme direniin ad slam olduu hakikati, müstekbirleri tedirgin etmekte, zulüm ve basklarn artrmaktadr. Bugün zulüm neredeyse bütün slam corafyasnda sürmektedir. Msrda yaananlar bunun en bariz örneidir. Cunta rejimine kar durduklar, mazlumlarn yannda yer aldklar ve gasp edilmi haklarn aradklar için binlerce Müslüman zindanlara hapsedilmitir. eklinde konutu.

dam kararnn uygulanmasnn önüne geçmek için tüm Müslümanlara büyük bir sorumluluk dümektedir

Msrn seçilmi ilk Cumhurbakan Muhammed Mursinin cunta mahkemesinde ehid oluunun yaanan zulmün boyutlarn gösterdiini belirten Ora, unlar söyledi:

Msr zindanlarnda en kötü koullarda hayata tutunmaya çalan Müslüman kardelerimiz, ikencelerden geçirilmekte, idam kararlaryla daraaçlarna çkarlmaktadr. Msrn seçilmi ilk Cumhurbakan Muhammed Mursinin cunta mahkemesinde ehid oluu dahi yaanan zulmün boyutlarn göstermektedir. Gençliinin baharndaki fidanlar gibi pir-i faniler dahi idam sehpalarna çkarlmaktadr. Maalesef Msrdan yani idam kararlar gelmeye devam etmektedir. hvan- Müslimin yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci ve yine Müslüman Kardeler liderlerinden Safvet Hicazinin de aralarnda olduu 12 kii hakknda daha önce verilen idam karar 14 Haziranda onad. Haksz ve hukuksuz olan bu kararn uygulanmasnn önüne geçmek için tüm Müslümanlara büyük bir sorumluluk dümektedir.

Hucurat süresinde yer alan Müminler ancak kardetir ayetini hatrlatan Ora, Msrl kardelerimizi sahiplenmek, kar karya olduklar zulmü sonlandrmak için bugün bizler de meydanlardayz. Sisi cuntasnn masum insanlar pervaszca idam etmesine göz yummak, sessiz ve tepkisiz kalmak büyük bir vebaldir. Bata slam ülkelerinin idarecileri olmak üzere, dünya kamuoyunun Msrdaki idamlara kar dur deme vakti gelmi, geçmitir bile dedi.

Türkiye, mazlumlarn diplomatik ilikilere kurban edilmesine müsaade etmeyip sessizliini bozmaldr

Sisi cuntasnn snrlar fazlasyla aan zulmüne kar slam ülkelerinin sessizliinin kabul edilemez olduunu ifade eden Ora, Batl emperyal devletlerin bu idamlar destekledii için onlardan bir beklentimiz zaten yoktur, ancak slam ülkelerini idare eden yöneticilerin sessizlii, hiçbir ey olmuyormu gibi davranmasnn izah edilecek bir taraf da yoktur. Bu balamda Arap Konseyinin, idamlarn durdurulmas için yapt çary olumlu bir gelime olarak görmekteyiz. Ayn tepkiyi slam birlii Tekilat ve Arap Birlii gibi kurulular da vermeli, Msr rejimi üzerinde bask artrlmaldr. ifadelerini kulland.

Türkiye-Msr arasndaki normalleme süreci bir kez daha deerlendirilmelidir

Ora, Son aylarda gündeme gelen Türkiye-Msr arasndaki normalleme süreci bir kez daha deerlendirilmelidir. Türkiye, mazlumlarn diplomatik ilikilere kurban edilmesine müsaade etmemelidir. Bu nedenle sessizliini bozmaldr. Msrdaki darbe sürecinde takdir edilecek tavr alan Türkiyenin, hakknda idam karar verilen 12 masumun konjektüre kurban gitmesine izin vermesi unutulmayacaktr. Bu nedenle idam kararlarnn geri alnmas için gereken tüm bask oluturulmaldr. diye belirtti.

Cemal Abdünnasr, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarekin akbeti bir gün muhakkak Sisinin de yakasndan tutacaktr

Msrdaki idam kararlarna kar uluslararas toplumu harekete geçmesi, insan haklar kurulularnn bu zulme sessiz kalmayp faaliyet gösterdikleri ülkelerin yöneticilerine bask kurmalar gerektiinin altn çizen Ora, damlarn infaznn engellenmesi için tüm erkler elinden geleni yapmaldr. u bilinmelidir ki, bask ve zulümlerin her geçen gün daha da büyümesi, bata Msr olmak üzere bölgeye yansmalar çok daha kötü olacaktr. nsanlarn fütursuzca katledilmesinin önüne geçilmemesi slam corafyasnda daha büyük kaoslara kap aralayacaktr. Bu gerçek görülmeli ve bir an önce idamlar engellenmelidir. dedi.

Ora, Msrda mazlumlarn yükselen çlna bu meydanlardan sesimizi yükselterek destek veriyoruz. Msrl Müslüman kardelerimiz yalnz ve sahipsiz deildir. Msrl mazlumlar unu bilmeli ki; Cemal Abdünnasr, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarekin akbeti bir gün muhakkak Sisinin de yakasndan tutacaktr. O kadim topraklar tarih boyu ne zulümler ne zalimler gördü, fakat hiçbiri ilelebet payidar olmad. Msrda yönetimi igal eden cunta rejimi de payidar olmayacaktr. Rabbimizden niyazmz, slam ülkesi Msrda var olan zulmün sonlanmas için sebepler yaratmasdr. Mazlum ve mustazaflarn kurtuluu için güç ve kuvvet vermesidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git