İfadesi Alındıktan Sonra Serbest Bırakıldı

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan davanın duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından hakkında çıkarılan zorla getirilme kararı kapsamında dün evinin önünde gözaltına alınarak Diyarbakır Adliyesi'ne götürülen HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ifadesinin alınması ardından serbest bırakıldı.

Haberler 15.09.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde hakknda açlan davann durumalarna katlmad gerekçesiyle mahkeme tarafndan hakknda çkarlan zorla getirilme karar kapsamnda dün evinin önünde gözaltna alnarak Diyarbakr Adliyesine götürülen HDP Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalp, ifadesinin alnmas ardndan serbest brakld.

HDP Milletvekili Yiitalp, ifadesinde, milletvekili seçildii kenteki sorunlara kar duyarsz olabilmesinin mümkün olmadn, Sur lçesinde tarihin en uzun sokaa çkma yasaklarnn ilan edildiini söyledi. Yiitalp, öyle dedi:

SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA

O halkn derdine derman olmak, demokratik araçlarla bir sorumluluumuz vardr. Yaplan konumalara bakldnda iddianamenin yetersiz, özentisiz ve teknik olarak eksik olduunu görüyorum. Bugün kriminalize edilen bir durum önceden edilmemiti. Bu ülkenin zor ve karanlk bir dönemden geçtiini söylemek istiyorum. E genel bakan yardmcmzn annesi Ankarada gömülemedi, gömüldü ve cenazesi tekrar çkarld. Bizim annelerimizin bile gömülmesine izin verilmeyen bir süreçten geçiyoruz. Mahkemenizde mevcut Sur dosyasnda ben tank olarak görünmekteyim. ddianamenin zorlama olduunu söylemek istiyorum. Siyaset yapma hakkmz elimizden alnmaya çallyor. 100 yllk Kürt sorunu var. Yarg mekanizmasnn böyle rkç gruplar için ilev görmesini isterdim. Bazlar siyaseti nefret üzerinden yürüttüü için insanlar çkp cenazeye bile müdahale edebiliyor. Suçlamalar kabul etmiyorum. Beratimi talep ediyorum. Ayrca durumalardan vareste tutulmak istiyorum.

TERCÜME EDLMESN STED

Avukatlar ve savcnn da isteinden sonra mahkeme, Yiitalpin yapt konuma CDlerinin istermesini, bu konumalarn tarafsz bilirkii tarafndan tercüme edilmesine karar verdi. Ayrca sank avukatlarna müvekkillerinin yapt konumalarn Mecliste hangi hususunu bildirmeleri için süre verilmesi, konuma tarihlerinin istenmesive durumalardan vareste tutulmas kararlatrld. fadesi alnan Yiitalp ifadesinin ardndan serbest braklarak Adileyeden ayrld.

Ana Sayfaya Git