İğrençliğe isyan ettiler

Ergani Devlet hastanesinde patlak veren "cinsel istismar" skandalı, ilçe halkını isyan ettirdi. Ergani'deki STK temsilcileri, tacizi protesto ederken, "Her türlü sapkınlığa biran evvel dur denilmesi" gerektiği ifade edildi.

Haberler 01.07.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesindeki Devlet hastanesinde temizlik hizmetlerinde çalan engelli bir kiiye, ayn hastanede çalan iki kiinin defelarca tecavüz etmesi olaynn patlak vermesi üzerine, Ergani halk ve STK temsilcileri duruma isyan ederek, tepki gösterdi. rençliin her yönüyle gün yüzüne çkarlmasn isterken, Her türlü sapknla biran evvel dur denilmesi vurguland.

Üç gün önce orta çkan ve bir kiinin tutukland, bir kiinin de artl serbest brakld Devlet hastanesindeki tecavüz skandalyla ilgili Erganide faaliyette bulunan sivil toplum kurulularnn oluturduu Ergani Birlik ve Dayanma Platformu, düzenledii basn açklamasyla skandala tepki gösterdi.

O.HAL NEDENYLE ZN VERLMED

Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde yaplmak istenen basn açklamas, O. Hal kapsamnda deerlendirilerek izin verilmedi. Basn açklamas, oturma eylemi ve yürüüye izin çtmaken, açklama hastanenin toplant salonunda yapld. Hazrlanan ortak açklamay Platform adna Cihan Selçuk okudu. Gelecein umutlar olan çocuklarn taciz ve tecavüze maruz brakldn belirten Selçuk, bu tür vahice, sapkça vakalarn yaanmamas adna herkese çok önemli görevler dütüünü belirterek sözlerine öyle devam etti:

VAHETN TEKPçS OLACAIZ

Bu vahet olaynn takipçisi olmak öncelikle adalet makamlarnn ve güvenlik güçlerinin görevidir. Bu tür olaylarn üzerine sonuna kadar mutlaka gidilmesi gerekmektedir. Kim, neden hangi amaçla bu tür kan donduran vahetleri yaparsa yapsn, en ar ekilde yarglanmalar gerekmektedir. Olaya ismi kart iddia edilen zanllardan biri serbest braklmtr. Bu olay yüreklerimizi paramparça etmi, kamuoyu vicdann szlatmtr. Ergani Cumhuriyet Basavclna açk çarmz udur: madur evladmzn bu ahslarla ilgili tüm ifadeleri en ince detayna kadar incelensin ve gerekenler mutlaka yaplsn. çünkü bu olay detaylca aratrlmaz ve üzerine girilmezse gelecekteki umutlarmz, çocuklarmz ne yazk ki toplumu içine çeken cinsel taciz yansmalarnn bedelini en ar ekilde ödemek zorunda kalacaktr. Bugün bu kardeimizin bana gelen bu olay yarn bizim de çocuklarmzn bana gelecektir.

HER TÜRLÜ SAPKINLIA DUR DENLMEL

Türkiyede taeron içinin konusunun ivedilikle gündeme alnp çözüme kavuturulmas gerektiini belirten Selçuk, ie almlarda kiilerin iyice aratrlmas gerektiini söyledi. Selçuk, hükümete öyle seslendi:

Hükümete acil çarmz udur; topluma LGBT, ecinsel, livata, ensest gibi isimlerle dayatlan sapknca ve ahlakszlk empoze etmeye çalanlara biran evvel dur denilmelidir. Art gösteren bu tür olaylar üzerine gidilmeli, Avrupa ve baka ülkelerin tepkileri dikkate alnmamaldr. Aksi takdirde bu tür olaylar gittikçe yaygnlaacak ve hepimizi içine çekecektir. Bu olaylarn görmezden gelinmemesi, olaylarn hasralt edilmemesi, daha nice ailelerin hayat ve ocaklar sönmeden bu konunun üzerine gidilmelidir. Bu tür sapknca ve ahlaksz fikirleri olanlara kar en sert tedbirler alnmaldr. Yasal bir düzenleme ile bu sapkn ve tecavüzcü, namus ve haysiyet yoksunu kiiler için her türlü yaptrm konusunun masaya yatrlmas gerekir.

SAPIKLARI ARAMIZDA BAINDIRMAYALIM

Taciz olayna tepki gösteren mahalle muhtarlarndan Hamit Bçak, taciz olayna karan kiilere referans olanlarn da ortaya çkarlmas gerektiini söyledi. Bçak öyle dedi; Bu konu 3 ay evvel oldu. Bunun arkasndaki referanslar nerede, neden bugünkü toplantya o referanslar katlmad. 2 bin TLye temizlikçi alan insanlar nerede? Bu benim adammdr, benim çocuuma olmam, bana ne dierlerinden mantyla hareket edersek bu tür ilerin önü kesilmez. Halk ayaklanm olsayd bugün bu olaylar Erganide yaanmazd. O tacizcinin hakk ölümdür. Basavc bu adam nasl brakt. 15 gün önce ie alma bahanesiyle baka bir bayanla da ayn olay yaand. Bu bayan sahipsiz miydi? Hayr. Bayan rezil olmasn diye adam serbest brakld. Geçen yine olay oldu. Hastanede bu pislikler oluyor diye söyledim. Hastanede fuhu var dedim, kimse bunun önünü almad. Bu tür sapklar aramzda barndrmayalm. Üstüne gitmesek bunun sonu gelmez, önü de kesilmez.

ENGELL GENCE TECAVÜZ EDLMT

Ergani Devlet Hastanesinde çalan engelli D.S isimli vatanda, temizlik irketinin efi ve çalan tarafndan tacize uram ve defalarca tecavüz edilmiti. Engellinin ei tarafndan durumun fark edilmesi üzerine ailesi ikayette bulunmu iki üpheli gözaltna alnmt. Emniyetteki ilemlerden sonra adliyeye sevk edilen üphelilerden temizlik irketinin efi E.K adli kontrol artyla serbest braklrken B.E. tutuklanarak cezaevine gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git