İhaneti unutursak tekrar edecektir!

FETÖ/PDY´nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara´da, Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile İstanbul´da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü´nde şehit olan işçi Askeri Çoban, Diyarbakır'daki mezarları başında anıldı. Vali Münir Karaloğlu, "Bizim için, milletimiz için 15 Temmuz, milletin işgale ve ihanete dur dediği gün ve gece. İhanetle başlayıp zaferle sonuçlanmış bir gece" dedi.

Haberler 16.07.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliince düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamnda, darbe giriiminde Ankara Gölba Polis Özel Harekat Merkezinde ehit olan polis memuru Halit Gülser ile stanbulda 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehit olan içi Askeri çoban kabirleri banda anld. Vali Münir Karalolu, Cumhuriyet Basavcs Mustafa çelenk, l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Müftüsü Selim Karabayr, ehitlerin yaknlar ve vatandalar katld.

Dicle ilçesi krsal Pekmezciler Mahallesinde ehit polis memuru Halit Gülserin babas Ömer Gülser ile birlikte mezarla gelen Vali Karalolu ve beraberindekiler ehidin kabri banda dua etti. Ardndan Ergani ilçesi krsal Yayvantepe Mahallesinde bulunan Askeri çobann kabri ziyaret edildi.

HANETLE BALAYIP, ZAFERLE SONUçLANMI BR GECE

Anmann ardndan konuan Vali Karalolu, 15 Temmuzun sradan bir gün olmadn söyledi. Vali Karalolu, Bizim için, milletimiz için 15 Temmuz, milletin igale ve ihanete dur dedii gün ve gece. Elbette ki 15 Temmuz gecesinde milletimiz topyekun ihanete dur derken abdestini alarak sokaa çkan, ya ehit olurum ya gazi diyerek sokaa çkan insanmzdan 251 vatandamz o gece kendi kanlarn bu topraklar bize vatan klmak için topraklarmz sulayan önceki ehitlerimizin kanlarna katt. Bugün onlardan birinin kabri bandayz. Daha gencecik yanda, devletine milletine polis memuru olarak hizmet etmek isteyen, Gölba bombalanrken ehit olan kardeimizin kabri bandayz. 15 Temmuz gecesi hayatlarn ortaya koyan 251 ehidimize, 2 binin üzerindeki gazimize ükranlarmz arz ediyoruz. Bugün ülkede hür ve bamsz yayorsak onlarn sayesinde. Rabbim bir daha bu topraklarda ihanet yaamay nasip etmesin. haneti unutursak, ihanet tekrar eder. haneti de unutmamamz lazm. Her yl bu ihaneti yapan hainleri telin ediyoruz. Özellikle gençlerimize, çocuklarmza bu hainleri iyi anlatmamz lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git