İki aile barıştı

Metina Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Metina-Der) girişimleri sonucu, aralarında yaklaşık 6 ay önce husumet başlayan Çetiner ve Tatlı aileleri barıştı.

Haberler 16.11.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesine bal Höyükdibi Mahallesinde 6 ay önce aralarnda husumet balayan çetiner ve Tatl aileleri arasndaki sorunun çözümü için 3 aydr çalma yürüten Metina Dernei bar heyeti, aileleri bara ikna ederek onlarn arasndaki husumete son verdi. çnar ilçesine bal Höyükdibi Mahallesinde düzenlenen tören, maske, mesafe ve hijyen kurallarna uygun olarak gerçekleirken, törende her iki tarafn mensuplar Kuran- Kerimin altndan geçerek yemin edip bart.

BÖLGEDEK SORUNLARIN çÖZÜM ADRES OLMAYA çABALIYORUZ

Bölgedeki sorunlarn çözüm adresi olduklarn ifade eden Metina Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Aydn Pirinççiolu, Bundan 6 ay önce Höyükdibinde akraba olan çetiner ve Tatl aileleri arasnda bir husumet yaand. Bu husumetten dolay 2 kardeimiz yaraland. çok ükür durumlar iyi. 3 aydr youn çaba sarf eden bar heyetimizin çalmalar sonucunda onlar bara ikna ederek bugün o iki ailemizi bir araya getirdik ve husumeti bitirdik. Bizim yaptmz gibi bu bölgedeki bütün airetler, birlik ve beraberlik içinde olup husumetleri bitirmek için arac olmal dedi.

Ana Sayfaya Git