İki aile daha katıldı!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine Hakkari ve Tunceli'den gelen iki aile daha katıldı.

Haberler 29.10.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 422. gününde sürüyor.

Tunceliden kz Sinem için oturma eylemine katlan anne Hediye Ekinci, Edirnede üniversite örencisi kznn 10 yl önce 20 yanda iken kandrlarak daa kaçrldn söyledi.

Kzm geri gelsin istiyorum. Yeter, kaç yldr ne çekiyorum. Kzm gelsin barma basaym. diyen Ekinci, öyle konutu:

Yemedim, yedirdim. Giymedim, giydirdim. Ne yoksulluklarla ne zor artlarda üniversiteye gönderdim. Hayat kurtulsun köyde, bizim gibi sürünmesin istedim. Sebep olana kalmasn. Allah onlarn barn da yaksn, cierlerine ate düürsün.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden kardei Ferdi için oturma eylemine katlan aabey Uur Fidan da kardeinin 10 yl önce 13 yanda iken çobanlk yaparken teröristlerce kaçrldn belirtti.

Kardeim 10 yl önce çobanlk yaparken örgüt tarafndan kaçrld. Sonra haber yollamlar, Biz kaçrdk aramasnlar. diye. 10 yldr da haber alamadk. Annem onun özlemiyle yanp tutuuyor. Geri dönmesini istiyoruz. diyen Fidan, kardei için oturma eylemini sürdüreceini kaydetti.

Tunceliden gelerek oturma eylemine devam eden annelerden Güllü Turan da kz Alevin 2015 ylnda lise ikinci snf örencisi iken kandrlarak daa kaçrldn aktard.

Kznn kent merkezinde okul okuduunu, hafta sonu eve gelmemesi üzerine jandarmaya haber verdiklerini belirten Turan, kzlarn aramaya baladklarn anlatt.

Einin HDP il binasna gittiini ve HDPlilerle tarttn belirten Turan, bunun üzerine kznn terör örgütü tarafndan kaçrldn örendiklerini ifade etti.

Turan, O zamandan beri haber alamadm. Alevim sesimi duyuyorsan, beni görüyorsan, dön gel yavrum. Senin için ne gecem gecedir ne gündüzüm gündüzdür. Hep seni hayal ediyorum. Dedim, Alevim okul okuyacak hem kendini kurtaracak hem beni kurtaracak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git