İki aile evladına kavuştu!

Çocukları PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Songül Akkuş'un annesi Fatma Akkuş'a kızının teslim olduğu müjdesi verildi. Songül Akkuş ile birlikte bir kişinin daha güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu bilgisi alındı. 3 Eylül 2019 tarihinde Hacire Akar ile HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde başlayan evlat nöbetine katılan 233 aileden 28'i çocuklarına kavuşmuş oldu.

Haberler 12.07.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan zorla daa kaçrlan ve 3 Eylül 2019da balatlan evlat nöbeti 677nci gününde devam ediyor. PKK tarafndan zorla daa kaçrlan ailelerden Fatma Akkuun kz Songül Akkuun ikna yoluyla PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduu ve en ksa sürede ailesiyle buluturulaca örenildi. Songülün annesi Fatma Akku, kz Songülün fotorafn evin baköesine brakarak müjdeli haberi ald anda çok mutlu olduunu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile çileri Bakan Süleyman Soyluya teekkür ettiini söyledi.

Evinde kznn fotorafn evin baköesine brakan ve açklamalarda bulunan anne Akku, HDP önünde eylem yaptk, çok ükür eylemimiz meyve verdi. Eylemimiz baladndan bugüne kadar 26 aile evladna kavutu. 26 ailenin evladna kavumasyla bugün kzm ile birlikte birinin daha teslim olduu müjdesi verildi bana o anda sevinçten havalara uçtum ve dünyalar benim oldu dedi.

KIZIMIN HAYAL HEMRE OLMAKTI, O HAYALLERN GERçEKLETRECEZ

Kz Songülün babasn aradn ve aralarnda yaanan diyalou da anlatan anne Akku, Kzm babasn arad, Baba geliyorum, ksa zamanda teslim olup geliyorum dedi. Kzm kaçm ve güvenlik güçlerine teslim olmu. çok ükür kzm geldi, çok mutluyum. Bundan daha büyük bir mutluluk benim için yoktur. Kzmn hayalleri vard. Kzm gelince hayallerine kavumas için elimizden gelen her eyi yapacaz. Kzm daa kaçrlmadan önce bana hep, Anne ben okuyacam, hemire olup size bakacam diyordu diye konutu.

GELN çOCUKLARINIZI STEYN, EVDE GZL GZL ALAMAYIN

çocuklar PKK tarafndan zorla daa kaçrlan ve eyleme katlamayan ailelere de çarda bulunan anne Akku, Bütün ailelere sesleniyorum; gelin sizde çocuklarnz isteyin, evde gizli gizli alamayn. Gelin eylemde çocuklarnz için alaynz ki çocuklarnz oradan indirin. Gelin yeter artk. Bu analar ve babalar alamasn. Bu çocuklar dadan indirelim. Yeter artk eklinde konutu.

ALLAH, ERDOAN VE SOYLUYU DEVLETN BAINDAN EKSK ETMESN

Kznn teslim olmasndan dolay Cumhurbakan Erdoan ve çileri Bakan Soyluya da teekkür eden anne Akku, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soylu ile kzmn teslim olmasnda emei geçen herkese çok çok teekkür ederim. Allah ve Peygamber onlardan raz olsun. Allah onlar devletin bandan eksik etmesin inallah ifadelerini kulland.

Öte yandan, Fatma Akkuun kz Songül ile birlikte Hayriye Akyüzün kardei Ensari Karaann da ikna yoluyla terör örgütü PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduu örenilirken, u ana kadar ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olanlarn says 28e yükseldi.

Ana Sayfaya Git