İki aile eylemde

Muş'ta çocukları dağa kaçırılan 2 aile, HDP binası önünde oturma eylemi yaptı

Haberler 08.04.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan 2 aile, partinin il bakanl önünde oturma eylemi yapt.

çocuklarna kavuma ümidiyle Diyarbakr annelerinin balatt eyleme destek veren Teker ve Özcan aileleri, Mu HDP l Bakanl önünde açklama yapt.

Olu daa kaçrlan emsettin Özcan, gazetecilere, bugüne kadar Diyarbakrda sürdürdükleri eylemlerini bundan sonra Muta devam ettireceklerini söyledi.

Tüm ailelere destek çarsnda bulunan Özcan, HDP çocuumu götürüp PKKya verdi. HDP olmasa bu i olmazd. Selahattin Demirtan annesi Diyarbakra geldi ve çocuunu devletten istediini söyledi. Sen git o çocuunu PKKdan getir ve gel çadrda sende otur. PKK bizi mahvetti. HDPnin Türkiyeye ne faydas var. Ktan beri Diyarbakrda HDPnin önünde souk ve yamurun altndayz. Bize sahip çklsn. Biz Kürtlerin hakkn koruyoruz. diyorlar ama Kürtlerle ilgileri yok. Hepimiz Kürtüz ama bunlar Kürt deil. diye konutu.

Özcan, iki çocuunun da Diyarbakrdaki eylemi sürdüreceini aktaran Özcan, öyle devam etti:

Hem orada, hem de burada eylemimizi devam ettireceiz. Mutan sadece 2 ailenin çocuu kaçrlmam. Baka aileler de var. Onlarn aileleri de gelip eyleme katlsn. Tüm aileleri buraya çaryorum. HDPye oy vermeyin kardeler. HDP bizim dümanmzdr. Olumu 2015te kaçrdlar. 45 gün sonra kaçp geldi ve polise teslim oldu. Darbe giriiminden sonra merkezden zorla alp götürdüler. Benim çocuum kendi isteiyle gitmiyor. çocuum kendi isteiyle daa gitse benim buraya gelmeye yüzüm tutmaz.

PKKYI, HDPY STEMYORUZ

Olu 2014 ylnda kaçrlan anne Gülbahar Teker ise çocuuna kavuuncaya kadar eylemini sürdüreceini belirterek, Diyarbakrda baladm eyleme Mutan devam edeceim. çocuumu istiyorum. imdi ne durumda olduunu bilmiyorum. Bizim çocuklarmzdan ne istiyorlar. Biz PKKy, HDPyi istemiyoruz. Benim çocuumu getirip bize versin. Onlarda vicdan ve iman yok. HDPden korkmuyorum. Korksaydm tek bama buraya gelmezdim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git